Седмица на предприемачеството се проведе в ДГ „Калина“ – Плевен

28.11.2021 8:03

Децата от група „Бърборино“ на ДГ „Калина“ – Плевен се включиха в инициативите на Джуниър Ачийвмънт България в рамките на Световната седмица по предприемачество. Проведе се открита педагогическа ситуация на тема „В пекарната“, подготвена и реализирана от Атанаска Павлова и Светла Сайкова- учители на групата. Малчуганите се запознаха по забавен и атрактивен начин за пътя на хляба и традиционни начини за неговото производство.

При спазване на всички епидемични мерки, посетиха кухнята и наблюдаваха труда на готвачките. С тяхната професионална помощ децата с въодушевление месиха питки, рогчета и курабийки. Горди от постигнатите резултати, малките пекари продадоха своята продукция и единодушно решиха със спечелените пари да си закупят книжки за групата.

И малчуганите от „Мечо Пух“ също активно участваха в инициативата на Джуниър Ачийвмънт с темата „Коледен подарък“. Чрез презентацията „Неда купува подарък“ учителките Лили Русанова и Милена Иванова емоционално мотивираха децата да изработят коледни картички и сувенири от различни материали. Малките майстори работиха в екип и техни говорители представиха изработените продукти. Ще се организира Коледен базар, на който ще се продават готовите изделия.

Старт на кампанията даде директорката Жоржетина Атанасова, която изрази възхищение от разнообразието и естетическата стойност на изделията и първа си закупи коледен сувенир. Със спечелените средства децата ще си купят мечтан подарък за групата.

Снимки и информация: ДГ „Калина“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: