Времето през уикенда – облаци, слънце и умерен вятър от юг

27.11.2021 7:36

В събота в западната част на Дунавската равнина и в предбалкана времето ще бъде облачно почти през целия ден. В останалата част от региона ни очаква време с разкъсана средна и висока облачност. Ще има и доста слънчеви часове. Сутринта в ниските места и по поречието на водните басейни ще се образуват мъгли или ниска слоеста облачност, които с напредването на деня ще се разсейват. Ще духа умерен вятър от юг, само в крайните западни региони ще остане слаб от север-североизток. Минималните температури ще бъдат между 1° и 3°, в предбалкана, където ще духа южен вятър – с 3-4 градуса по-високи. Максималната температура ще бъде между 12° и 15, в крайните западни части с 5-6 градуса по-ниски.

Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна, но ще бъде ниско.

Над западните части на Стара планина ще бъде блачно, а в централните облачността ще е променлива и слънцето ще се показва. Ще духа силен до бурен вятър от югозапад. Температурите ще се повишат и максималната на 1200 м ще бъде около 8°, а на 2000 м ще е около 0°.

В неделя в крайните западни части сутринта отново ще има мъгла или ниска слоеста облачност, която с напредването на деня ще се разчиства. В останалата част от региона ще преобладава слънчево време, а вечерта навсякъде ще се заоблачи. Ще духа до умерен вятър от юг-югозапад. В северозападна България минималните температури ще бъдат между 1° и 3°, а максималните – между 6° и 8°. В останалите части минималната ще е между 4° и 6°, а максималната температура ще бъде между 13° и 16°.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи.

Над западните части на Стара планина облачността ще е разкъсана, а в централните ще преобладава слънчево време. Ще духа силен до бурен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 9°, а на 2000 м ще е около 2°.

Информация: НИМХ, филиал Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: