Ученици от Езикова гимназия – Плевен с призово място в Осмата научна сесия на УчИ БАН

26.11.2021 10:15

Ученици от ПГПЧЕ „Димитър Димов“ Плевен заеха призово място в Осмата научна сесия на УчИ БАНпроведена от 22 до 24.11.2021г. в онлайн платформа, информират от учебното заведение.
В тазгодишната сесия се съревноваваха 59 проекта в 5 научни секции, като преобладаваха проекти в научните области биомедицина, биоразнообразие, биология и физика .
Екипът на гимназията в състав Атанас Гюров и Севастиян Санков от XII клас с ръководител Людмила Бояджиева – учител по биология и химия, зае призовото трето място с проекта „Имунитет назаем“.  Мото на проекта е „Дарете плазма – спасете живот!“.

Проектът разглежда значението на кръвната плазма като начин на лечение на различни заболявания, включително и COVID-19, и представя начини за повишаване  на даряването на кръвна плазма и кръв. Учениците от Езикова гимназия Плевен демонстрираха високо ниво на познания при представяне на проекта и аргументирани отговори на теоретичните въпроси поставени от журито. Академичната аудитория бе впечатлена от дълбочината на познанията, актуалността на темата и практическите задачи, разработени в проекта.
Екипът бе поканен за участие и в работна среща „Биологична активност на метали, синтетични съединения и природни продукти“, за да представи разработката си.

Екипът благодари за съдействието и всеотдайността на д-р Ваньо Данов от РЦТХ – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: