Уникална победа на артшкола „Колорит“ на Световната изложба конкурс „KANAGAVA BIENNIAL“ в Япония

23.11.2021 9:45

Уникална е победата на 21-то  Световно Биенале на детската рисунка  в град Канагава, Япония за малките художници от плевенската артшкола „Колорит“. Това информира ръководителят на школата и арт педагог Майя Ананиева.

Четири деца получиха престижните международни награди “KANAGAVA PRIZE” за своите артистични, впечатляващи творби в надпревара с 8 000 рисунки на участници от 58 страни от цял свят.  Наградите са присъдени от авторитетно жури, съставено от пет известни японски художници  и директори  и куратори на Арт Академия, Музей за Модерно Изкуство и  Арт Фондация на Канагава.

Наградените деца от школа „Колорит“ са Яна Габровска – 4г. за живописната творба „Котка“, Цветомир Маринов – 5г. за рисунката „Аз се мия и вирусите бягат“, Натали Йотова – 6г. за „Аз мия ръцете си, за да съм здрава“ и Анна Петрикова – 10г. за пастелната рисунка „Танцуващият октопод“. Организатори са Префектурното правителство на Канагава и Японската фондация „Плаза Канагава за глобално гражданство“.

Световната  изложба е експонирана в галерията на „Erath Plaza“. Това арт събитие показва детското изкуство от цял свят и е предназначено  да използва силата на рисуването , за да насърчи малките мечтите и креативността на децата, които ще се превърнат в лидери  на утрешния ден. Рисунките на малките плевенски художници са публикувани в арт каталога на победителите.

Секретариатът на Биеналето Канагава изказва благодарност към ръководителя на школа „Колорит“ Майя Ананиева за високия професионализъм в творческата работа с децата.

Снимки: артшкола „Колорит“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: