Кнежа отбелязва 78 години от обявяването си за град

23.11.2021 13:38
Днес Кнежа отбелязва 78 години от обявяването си за град.
Празничната програма започна на площад „Пенчо Янкулов, където се подредиха отряди от учебните заведения в общината за Тържествена церемония по издигане на знамената на Република България, Община Кнежа и Европейския съюз. След церемонията, всички присъстващи поднесоха цветя на Паметника на загиналите във войните наши съграждани, информират от пресцентъра на общината.
Програмата продължи в сградата на Общински исторически музей, където кметът Илийчо Лачовски, заедно с директора Кристиян Нановски, председателя на Общинския съвет  Катя Герговска и избраните за депутати Десислава Трифонова и Валери Лачовски, откриха изложбата „Картини на българските земи. XIX в.“
„Благодаря на всички присъстващи, затова че заедно споделихме нашия празник! Използвам случая, за да поздравя всички граждани на Кнежа по случай днешният празник!“, казва кметът Илийчо Лачовски.
„На тази дата, преди 78 години, се увенчават с успех усилията и трудът на хората, които са работили за обявяването на Кнежа за град. На тази дата почитаме всички дейни граждани, които през годините са участвали активно в обществения живот на града и са допринесли за неговото развитие!
Нека заедно да съграждаме, развиваме и пазим този малък, но красив град, в който сме избрали да живеем и да създадем дом и семейство. Нека с достойнство пазим и предаваме на поколенията богатите традициите, историческо и културно наследство на родния ни край!“, подчерта кметът на Кнежа.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: