Задържан е 26-годишен, направил опит за грабеж в Плевен

22.11.2021 10:46

26-годишен, направил опит за грабеж в Плевен, е задържан в резултат на предприети незабавни полицейски действия. Това информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Разследването е стартирало на 19 ноември, непосредствено след постъпил сигнал във Второ РУ – Плевен. В 13:10 часа 52-годишна плевенчанка е заявила, че минути преди обаждането на плевенската улица „Тулча“ е нападната от непознат. Използвайки физическата си сила той я повалил на земята, повлякъл я и започнал за нанася удари по тялото й. Направил опит за издърпа дамската й чанта с пари, документи и лични принадлежности. Дръзкото престъпление останало недовършено по независещи от дееца причини. Посегателството е прекратено от случайно преминаващ гражданин, който оказал помощ на потърпевшата жена. Тя е с леки наранявания, без опасност за живота.

Организирани са незабавни оперативни действия и в близост до местопроизшествието служители на Второ РУ забелязват лице със сходно описание, дадено от жертвата. Доближавайки го, мъжът е побягнал, в опит за осуети полицейската проверка. След кратко преследване е задържан на съседна улица. Установена е самоличността му – 26-годишен от плевенското село Бръшляница, известен на МВР. Проведени са процесуално-следствени действия – разпити на свидетели и разпознаване. По безспорен начин е установено, че задържаният е извършител на нападението. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 198, ал.1 във връзка с чл.18, ал.1 от Наказателния кодекс. Сезирана е Районна прокуратура – Плевен. Продължава работа разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: