„Продължаваме промяната“- Плевен търси доброволци за застъпници на балотажа

19.11.2021 14:28

Знаем, че трудното тепърва предстои, но преди да се заемем с „промяната“ трябва да довършим започнатото, а именно – да изберем достоен президент на страната, призовават от „Продължаваме промяната“ в Плевен. От партията отправят призив чрез Фейсбук-страницата си за доброволци, които да се включат като застъпници в балотажа на 21 ноември.


Кандидатите от плевенската листа на партията-победител в парламентарните избори недоумяват как е възможно 2,16 % или 1769 души, от избирателите в Плевенска област да не могат да изберат своя кандидат от 23-мата възможни и са отбелязали „Не подкрепям никого“ в изборната бюлетина. „Продължаваме промяната“ препотвърдиха подкрепата си за Румен Радев и Илияна Йотова на балотажа. „Румен Радев ни даде възможност да работим, както ние виждаме за добре – абсолютно независимо, без никакъв натиск, и застана точно зад тази антикорупционна задача, която си поставихме и успяхме да изпълним“, споделя вече избрания за депутат от Плевенска област Стоил Стоилов, който бе съветник на Асен Василев в качеството му на министър на финансите в служебния кабинет.
В плевенската група на „Продължаваме промяната“ все още никой не се възприема за политик. И не крият, че преди два месеца самите те не са вярвали, че ще спечелят повече от 9 %. Но имат категоричен отговор на въпроса как постигнаха изборната победа – с много труд. Така получиха подкрепата на 19 100 жители на Плевенска област, което е 23,67 % от имащите право на глас 236 760 избиратели от 15 МИР.
Кандидатите за народни представители от листата успяха, въпреки натрупаната умора, да благодарят на избирателите за подкрепата на парламентарните избори. „30 дни срещахме страх, яд, отчаяние, тъга, недоверие, цинизъм…30 дни, в които хората ни разказваха със сълзи в очите за пропилените си мечти, наритани и стъпкани в земята от олигарси и местни дерибеи…“, написа в страницата си във Фейсбук водачът на листата Иван Христанов. „Хората идваха при нас и ни молеха, или настояваха да не се проваляме, да не ги подведем, да не се предаваме, да се борим…“, разказва той. „Добре разбирам тежестта на отчаянието на хората и си давам ясна сметка за тежестта на отговорността, която поемаме да бъдем надежда за промяна“, допълни Христанов.
От „Продължаваме промяната“ са категорични, че изборите са най-демократичния начин гласът ти да бъде чут и призовават за висока активност на балотажа. Кандидатпрезидентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова имат един от най-силните резултати в страната в Плевенска област – за тях са гласували 60,64 % от избирателите или 49 730 души. Дали ще постигнат този убедителен резултат и на балотажа, предстои да разберем.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: