„Детелинки“ и „Далматинци“ в онлайн среща под мотото „Пазим здравето – да играем и знаем!“

18.11.2021 12:18

Децата от ІІІ А група „Детелинки“ от ДГ „Щастливо детство“ с учители Мими Радулова и Цветослава Илиева гостуваха онлайн на учениците от ІІ в клас – „Далматинци“ с класен ръководител Радка Топалска на НУ „Отец Паисий“.


Малчуганите от детската градина участваха в онлайн състезание на тема „Пазим здравето – да играем и знаем!“ Бъдещите ученици бяха разделени в два отбора „Плодове“ и „Зеленчуци“, като се състезаваха да разпределят плодовете и зеленчуците на правилните им места в анимирани задачи. Състезанието продължи с гатанка, чийто отговор те трябваше да открият, като подредят пъзел.
Към второкласниците пък беше отправено предизвикателството да отгатнат гатанките, които децата от градината им бяха подготвили.


След това всички участници в срещата обобщиха знанията си по темата, като отговаряха на въпроси за ползата от плодовете и зеленчуците и изпяха с много настроение любимата си песен за зеленчуците.
За отличното си представяне група „Детелинки“ получи виртуална грамота.
Срещата е част от плана за съвместна творческа и образователна дейност между децата от предучилищна възраст в ДГ „Щастливо детство“ и учениците от НУ „Отец Паисий“ с цел подпомогне прехода към начален етап на обучение по посока повишаване на личностното, емоционалното, творческото и физическо развитие на подрастващите.

Информация и снимки: Албена Атанасова

#тагове:

НАЙ-НОВИ: