Децата от група „Мики Маус“ на ДГ „Щастливо детство“ се включиха в Световната седмица по предприемачество 2021 г. на Джуниър Ачийвмънт България с открит урок на тема „Творителница на таланти“

17.11.2021 15:53

На 17-ти ноември за поредна година ДГ „Щастливо детство“ град Плевен се включи в Световната седмица по предприемачество, на Джуниър Ачийвмънт – България. Дейностите свързани с обучението на 6-7 годишните деца по предприемачество и бизнес са включени в Модул „Предприемачество и инициативност“ от програмите на Джуниър Ачийвмънт България към Модул 2 „Иновативна детска градина“ на Национална програма „Успяваме заедно“, по която децата едновременно учат, творят, забавляват се и следят пътя на успеха за сбъдване на мечти. В открития урок по предприемачество на тема: „Творителница на таланти“, децата от група „Мики Маус“ със старши учители Цветелина Симеонова и Калинка Стефанова, и музикален ръководител Боряна Стоянова, получиха знания за професиите в музикално-сценичното и танцово изкуство. Разбраха, че творческите професии са свързани с реализиране на печалба, задоволяване на нужда и потребност. Децата бяха силно мотивирани да бъдат в ролята на музиканти, певци, актьори и танцьори на сцената. В дейността си бяха напътствани професионално от доброволци и ментори, които стимулираха и подкрепиха техните музикално-сценични и творчески заложби. Осъществи се онлайн среща с известния композитор Милен Македонски роден и израснал в град Плевен, възпитаник на ДГ „Щастливо детство“ и цигуларя Чавдар Вълков от Плевенската филхармония. В реална обстановка, на истинска сцена децата направиха музикално-театрален концерт пред публика – учители от детската градина. За организиране и осъществяване на концерта ни съдейства фирма „Рули“ ООД град Плевен.
Благодарим на Илияна Иванова-директор на ДГ „Щастливо детство“ за безусловната подкрепа, на Любомир Рулински – звукорежисьор и осветление, Живко Иванов – продуцент и Денислав Николов – видеооператор. Целият екип на ДГ „Щастливо детство“ пожела на участниците в „Творителница на таланти“ да бъдат упорити и трудолюбиви, да съхранят и реализират мечтите си и желанието за успех.

Информация и снимки: ДГ „Щастливо детство“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: