В Долни Дъбник започна ремонтът на сградата на ПГ по селско стопанство

16.11.2021 13:53

Във връзка с изпълнение на Договор за отпускане на безвъзмездна финансова помощ BG06RDNP001-7.002-0034-C01от 20.03.2020 г. финансиран от ДФ „Земеделие“ – Разплащателна Агенция по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.“, на 11.11.2021г. от 15:00ч., на обект: Професионална гимназия по селско стопанство „проф. Иван Иванов“, находящ се на ул. „Ген. Владимир Стойчев“ № 1,  гр. Долни Дъбник, официално бе открита строителна площадка за реализация на проект “Реконструкция, ремонт, оборудване и/или обзавеждане на сградата на Професионална гимназия по селско стопанство „Проф. Иван Иванов“ в гр. Долни Дъбник “ по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от Програма за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

Началото на церемонията бе дадено с тържествен водосвет, отслужен от отец Любен, който благослови присъстващите и начинанието.  Окриването на строителната площадка направи зам. кметът на общината Радослав Тодоров, който държа приветствена реч пред присъстващите на събитието граждани, гости, представители на фирмата изпълнител на обекта и служители на Общинска администрация.

С реализирането на проекта ще се подобри съществено материалната база на училището, а от там и възможностите за качествено осъществяване на обучителния процес.

Инвестиционният проект включва дейности свързани с реконструкцията и благоустрояването на помещенията, ще се съдадат нужните санитарно битови условия, отговарящи на нормативната уредба, ще се подмени отоплителна и вентилационна инсталация, електрическа и осветителна инсталация, сградни ВиК, битова канализация и цялостно обновяване на мазилките.

Достъпът до добро образование в модерна и благоустроена училищна среда е базата върху която всяка община, целяща в перспектива подем, развитие и задържане на младата част от населението, трябва да стъпи, за да се създадат предпоставки за развитие в бъдеще.

Срокът за изпълнение на проекта е 36 месеца от датата на подписване на договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Програма за развитие на селските райони 2014-2020, съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони на Европейския съюз.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: