Трима непълнолетни са задържани за взломна кражба, заплашили с нож охранители

15.11.2021 10:56

На 12 ноември 2021 година в 11:00 часа във Второ РУ – Плевен е получен сигнал от диспечер на частна охранителна фирма за разбита входна врата на имот и взломена входна врата на фургон в град Плевен в местността „Текийски орман“. На място в имота охранителите са установили три лица, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Плевен.

Единият е извадил нож срещу тях и ги е заплашил с него, след което и тримата избягали. Незабавно на местопрестъплението е изпратен полицейски екип. Служителите на реда задържат и установяват самоличността на другите двама съучастници – 16-годишен жител на плевенското село Буковлък и 15-годишен от Плевен. Констатират, че има извършена взломна кражба от имота на четири монитори за компютри, два усилватела, чувал с метални предмети.

Намерен и иззет е метален нож. Нанесените материални щети са в процес на установяване. Непълнолетните извършители са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. Образувано е досъдебно производство за  престъпление чл. 195, ал. 1, във връзка с чл.18 от НК. Уведомен е дежурен прокурор при РП Плевен. По случая продължава работа разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: