Мащабна полицейска акция е проведена в област Плевен, има задържани

13.11.2021 10:44

Мащабна акция е проведена вчера на територията на област Плевен от служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“, отдел „Разследване“, сектор Базова научно-техническа лаборатория при ОДМВР – Плевен и техни колеги от РУ – Долна Митрополия. Действията са осъществени под надзора на наблюдаващ прокурор при РП – Плевен, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.
В рамките на процесуално-следствените действия на 5 адреса в областния град и в село Комарево, община Долна Митрополия са открити списъци с адреси на лица от селото и град Плевен.

В имота на 56-годишен в село Комарево са намерени и иззети два стъклени буркана със суха зелена тревиста маса с луковици с характеристика на растение от рода на конопа, няколко хиляди лева, газов револвер с 6 боеприпаса, без документи за произход.

Със заповед за задържане за срок до 24 часа по ЗМВР са задържани трима  –  на 56, 37 и 53 години. Съставени са протоколи за предупреждение по реда на чл. 65, ал.2 от ЗМВР във връзка с разпоредбите на чл. 167, ал.2 от Наказателния кодекс. Назначени са физико-химична експертиза на иззетите наркотици, както и балистични експертизи на оръжието и боеприпасите. Предстои и санкция по линия на контрол на общоопасните средства.
Полицейските действия на територията на областта продължат и през днешния ден.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: