Виктор Папазов и Атанас Мангъров подкрепиха визията за развитие на България на „Възраждане“ /видео/

12.11.2021 9:34

Вчера в БТА се проведе пресконференция на политическа партия „Възраждане“. На нея беше представена визията на „Възраждане“ за България. На пресконференцията присъстваха кандидатът за президент Костадин Костадинов, кандидатите за народни представители – адв. Петър Петров, Деян Николов и Иво Русчев.

Пресконференцията беше подкрепена от независимите експерти – Виктор Папазов – икономист и основател на българската фондова борса и доц. Атанас Мангъров – лекар, инфекционист.

Визията за България на Възраждане беше представена от Деян Николов –икономист, който е в мениджърския борд на компания лидер на световния пазар. Той заедно с ръководен от него екип от икономисти  е направил оптимизация на държавния бюджет. Неговият екип в сътрудничество с екипи от здравни, образователни и енергийни експерти е изградил визия за развитието на България – от къде трябва да се започне, за да се превърне България в просперираща държава.

Визията на „Възраждане“ посочва решенията и дава оптимистични прогнози в средносрочен и дългосрочен план.

„Голям екип от експерти на Възраждане е ангажиран, за създаването на визия как България може да излезе от състоянието, в което се намира. Планът ни  търпи развитие. От екипите са част и независими експерти, с които мислим  в една посока и имаме една цел – да преосновем ключовите за развитието на страната ни сектори.“ – каза Деян Николов

Ключовите сектори, на които беше акцентирано във визията са – икономика и бизнес, енергетика, здравеопазване и образование. Представеният план съдържа средносрочни и дългосрочни цели, които „Възраждане“ иска да реализира в следващите 10 години.

В сектор икономика визията акцентира на превръщането на търговския баланс от отрицателен в положителен и на инвестирането от страна на държавата в малък и дори семеен бизнес.

В сектор енергетика се предвижда запазването на въглищните централи и развитие на ядрената енергетика на България.

В сектор здравеопазване най- наложително е да бъдат „изхвърлени търговците от храма“. Или с други думи казано да бъдат премахнати клиничните пътеки, а болните от клиентиотново да се превърнат в пациенти.

Икономистът Виктор Папазов, който присъства като независим експерт на пресконференция каза, че не може да има икономика, която не е обезпечена енергийно и то на достъпни цени.

„ Без електричество няма страна, която да може да развива каквато и да е икономика. Далище развива производството си  или  високите технологии без електричество няма отопление, няма светлина, няма интернет няма нищо. Видяхме какво се случи  с недалновидната политика в Европейския съюз последните няколко месеца. Спря вятърът, слънцето не грееше вече толкова силно и изведнъж Великобритания, Германия, Ирландия и други страни са в тежка енергийна криза. Енергийната обезпеченост на България е първостепенна грижа и се надявам партия Възраждане да направи всичко Възможно, за да я осигури.“, каза икономистът Виктор Папазов.

След него за сектор здравеопазване се изказа доц. Мангъров.

Пресконференцията завърши с изказване на д-р Костадинов- кандидат за президент на „Възраждане“, който каза, че всеки един проблем има решение стига да има политическа воля това решение да бъде наложено.

„Българската политика има нужда не само от „Възраждане“, но и от независим президент, а не от зависим резидент. Има нужда от независим министър председател, а не от зависими фигуранти назначавани от американското посолство. Това е борбата на Възраждане и нашата кауза – възстановяването на независимостта на България и решенията, кое е добре за нас българите да бъдат взимани тук в България“, каза д-р Костадинов.

Цялата пресконференция може да гледате тук: 

Възраждане е с номер 5 в бюлетината!

Време ни е за Възраждане!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: