„Здрави зъбки със силанти“ в ДГ„ Калина“

11.11.2021 11:04

В ДГ„ Калина“ се проведе семинар-развлечение по инициатива на д-р Поля Петева за разясняване на децата за силанизацията и ползата от нея на тема „ Здрави зъбки със силанти“. Мероприятието се проведе с децата от ПГ 6-7години “ Приказен свят“ и „ Мечо Пух“.


Медицинският специалист в детската градина, в ролята на Вълшебството, по забавен и атрактивен начин актуализира знанията на малчуганите за здравословното хранене и правилата за поддържане на орална хигиена. Подчертана бе водещата роля на правилното хранене и потребността от профилактичните прегледи при зъболекаря.
Най – важното е полагане на постоянни ежедневни грижи – как правилно да ги почистват – затова децата знаят правила, които се изпълняват лесно и бързо.
Децата показаха знания за полезните и вредни храни. Споделиха как сутрин и вечер измиват своите зъбки, за да бъдат чисти и да ги предпазят от кариеси. Някои от децата вече знаеха за силанизацията на постоянните зъбки, като начин да запазят здравината им по-дълго.


Възпитаниците от ПГ6-7г. “ Приказен свят“ дадоха примери за здравословни и нездравословни за зъбките храни и изработиха модел от хартия на паста за зъби, а децата от ПГ 6-7г. „ Мечо Пух“ сътвориха подходяща за нея четка за зъби.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: