Адриана Ганева: Различното не се прави от безразлични хора!

11.11.2021 16:13

 

  • Защо решихте да се включите в изборите за народен представител на 14.11.2021г.?
  • Аз обичам моя роден град и той има нужда от човек, който има силата, волята и желанието да работи за неговото развитие. На хората в Област Плевен им е нужен човек, който да ги чува и да е близо до тях, когато те имат проблем, на който не могат да намерят решение. Доказала съм, че мога да се справям в много тежки битки от всякакъв характер. Считам, че за да си добър народен представител, на първо място трябва да си добър и достоен човек, да притежаваш високи нравствени качества, да си упорит, да си постоянен, трудолюбив и да не се отказваш, когато срещнеш трудности и пречки. До сега не съм участвала в политиката и вярвам, че това е моето предимство. Различното не се прави от безразлични хора. Няма място за его. Искам да превърнем Плевен в място, където децата ни да искат да останат.
  • Кои са Вашите приоритети за Плевенска област ?
  • Проблемите в Плевенска област са ясни и се задълбочават с годините. Най-основният е липсата на воля и желание в народните представители до сега да защитават интересите на региона. Това е моята основна цел, задача, приоритет. Искам да счупя изградения негативен стереотип за фигурата на „депутат“. Плевен е естествен географски център на Северна България. Икономическите и социалните показатели са достатъчно красноречиви и са основание за насочване на сериозен финансов ресурс от европейските фондове за повишаването на икономическия растеж и качеството на живот. От важно значение е начинът на разпределение на средствата и правилата за кандидатстване по програмите. Средствата трябва да бъдат насочени в няколко основни насоки:
  • Изграждане на индустриални паркове. Създаване на условия за развитие на местния бизнес и подходящи такива за привличане на нови инвеститори. Изграждане на междууниверситетски кампус, където да се открият филиали на различни университети. Образователната система не функционира правилно и не е обвързана с нуждите на бизнеса. Необходимостта от кадри и специалисти следва да бъде залагана предварително и да бъде водеща при обявяването на съответните специалности в учебните заведения. Ще работя за създаване на възможности за придобиване на практически знания, опит и стаж по време на обучението. По този начин ще преодолеем трудностите с намирането на кадри и реализацията на младите специалисти. От първостепенно значение е инфраструктурата. Политическа партия ГЕРБ е гарант за изграждане на автомагистрала „Хемус“, високоскоростен път, свързващ Северна и Южна България и тунел под връх Шипка.
  • Ще инициирам програма за развитието на малките населени места на територията на Област Плевен. Има спешна необходимост от насочването на европейски средства за възстановяването и съживяването на региона. Това са територии с голям потенциал, богато културно и историческо минало, които могат да се превърнат в привлекателна туристическа дестинация. Поради ред причини, в момента те тънат в неизвестност или са силно занемарени. Административните сгради са в окаяно състояние, детски градини, училища, читалища, инфраструктура – също. Липсват детски и спортни площадки, улично осветление, чисти и приветливи паркове, места за отдих, а в повечето – дори канализация. Липсват нормални условия за живот. Кметовете се борят с всички възможни средства, за да ги поддържат, но това е крайно недостатъчно. Това е недопустимо. Специално внимание отделям на читалищата и пенсионерските клубове, които са гръбнакът на малките населени места и които поддържат културния и духовния живот на местното население. Именно възрастните хора са носители на ценностите и възпитават нравствените качества у нас – младите. Искам малките населени места да станат привлекателно място за всеки.
  • За спорта в Плевен ме боли сърцето. Плевен ражда велики спортисти, а представете си какво можем да постигнем ако имаме нормални условия за развитие на масовия спорт? Плевен има нужда от многофункционален стадион и спортна зала и щом в другите градове са изградени, явно причината е в нас. Като европейски и световен шампион по карате разбирам значението на спорта и за мен той е приоритет. Подавам ръка на всички и нека го постигнем, независимо коя партия ще бъде управляваща. Възстановяването и реконструкцията на вече съществуващите спортни бази е също толкова важно, както и грижата за тяхното поддържане. Провеждането на масови спортни и културни мероприятия води след себе си преки постъпления и в малкия и средния бизнес.
  • Какво е Вашето мнение за новите политически субекти ?
  • Не им вярвам. Като юрист съм възмутена от твърденията им, че неспазването на закона има извинение. Стриктното спазване на законите е основен принцип за всяка демокрация. Когато говорим за почтеност трябва да погледнем първо себе си. Част от новите политически субекти разбраха, че да критикуваш властта е лесно, а така и не намериха смелост да я упражняват. Аз съм диалогична личност и ще работя с всички представители на политически партии за доброто на региона. Вярвам, че разумът ще надделее и те ще ме подкрепят за каузата – един различен Плевен.
  • Какво е Вашето послание към хората за предстоящите избори?
  • Призовавам хората да гласуват по съвест, да не се поддават на опитите за внушение, купуване на гласове, натиск, да не вярват на популизъм и гръмки обещания. Не се притеснявайте от гласуването с машини и да направете своя избор разумно и отговорно. В такъв тежък политически момент за страната всеки глас е важен. Политиката има нужда от принципи, чест и достойнство. Има нужда от справедливост и аз ще се боря за нея и тя да достигне до хората. Хората правят политиката и от тях зависят резултатите, които ще бъдат постигнати.

И както е казала Желязната лейди – Маргарет Тачър: „Изключително търпелива съм, при условие, че накрая постигна своето“.

Разчитам на Вашата подкрепа на изборите на 14.11.2021г. с № 32 в бюлетината и преференция № 104.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: