Ген. Атанасов в Плевен: „Демократична България“ ще е стабилизиращ фактор на следващото мнозинство в Парламента

11.11.2021 12:52

„Очакванията са да получим масивна подкрепа за „Демократична България“, защото ние сме политическата сила, която ще бъде стабилизиращ фактор на следващото мнозинство в Парламента“. Това каза в Плевен съпредседателят на „Демократична България“ ген. Атанас Атанасов, който посети града във връзка с приключването на предизборната кампания на Коалиция „Демократична България – Обединение“ преди провеждането на президентски и извънредни парламентарни изори на 14-ти ноември.

Ген. Атанасов бе категоричен, че от коалицията ще положат всички усилия „да преодолеем тази политическа криза, която влияе на всички предизвикателства в страната“.

„Силите на статуквото ГЕРБ и ДПС ще получат максимум между 90 и 100 мандата. Това означава, че останалите ние ще имаме между 140 и 150 народни представители, което е абсолютно достатъчно за създаване на стабилно мнозинство и правителство“, подчерта съпредседателят на коалицията.

Ген. Атанасов заяви, че основният опонент на Демократична България е ПП ГЕРБ. „Ние създадохме „Демократична България“ преди 4 години с първа основна цел – да свалим Борисов и управляващата кохорта около него от властта, защото година по-рано при направено изследване установихме, че в България годишно се крадат около 10 милиарда лева – една десета от брутния вътрешен продукт на страната“, подчерта той.

Относно листата на „Демократична България“ за Плевен и нейния водач Найден Зеленогорски, ген. Атанасов каза, че е заявил своята подкрепа и подчерта необходимостта в листите с кандидати за народни представители да се включват местни хора. „Против съм политическия парашутизъм – да изпратиш някой си от София. Хората за пръв път го виждат и го чуват“, заяви той.

„Трябва да отблокираме МВР, ДАНС, НАП и всички останали структури, защото те са окомплектовани от така наречените „калинки“ на ГЕРБ, чиято задача беше, не да разкриват престъпленията, а да ги прикриват“, категоричен бе ген. Атанасов.

Според него е нужна сериозна реформа в тези институции, за да бъдат те приведени в състояние да си изпълняват законовите задължения. Той добави, че са наложителни още редица законови промени, свързани например с т.н. „инхаус“ поръчки. „Всичко е изработено така, че да изглежда привидно законно, но трябва да се извършат промени, за да може да се отпуши бизнесът и да има конкуренция в тази сфера, а не в края на годината да се възлага, част от излишъка да отива в техните фирми, за да се върне после в „онези чекмеджета“. Това трябва да приключи.“, каза още ген. Атанасов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: