Водачът на листата на коалиция „Патриотичен фронт“ Николай Иванчев: Качественото образование трябва да стане национален приоритет!

11.11.2021 12:19

Николай Иванчев е завършил СА „Д.А. Ценов” гр. Свищов със специалност „Счетоводство и контрол“. Икономист по професия. Работил е в сферата на търговията и услугите като мениджър. В момента е преподавател по икономика. Занимава се с развитието на емоционалната интелигентност при учениците и подкрепа на хора, пострадали от емоционално и физическо насилие. Областен координатор на ПП НФСБ. Водачът на листата на коалиция „Патриотичен фронт“ в 15 МИР Плевен.

– Кое Ви накара да се ангажирате с политиката и защо избрахте
НФСБ?

– От дълго време следя политическия живот в страната и съм наясно с положителните и отрицателните страни на партиите. Като човек с патриотични възгледи имам определена гражданска позиция, която да работи в полза на обществото.
Управленческата програма и инициативите на ПП НФСБ се припокриват с моите виждания за управление и политика. Защитата на традиционното семейство, защитата на пенсионерите, социалната политика, провеждана от партията до момента, припокрива моите възгледи, което ме накара активно да вляза в политическия живот в страната. Желанието ми е чрез моя поглед като гражданин да допринеса и работя за развитието на тези цели.

– Какво е различното в новата коалиция, с която НФСБ се явява на тези избори?

– Програмите и целите на партиите, обединени в коалиция „Патриотичен фронт- НФСБ, БДС- Радикали и Целокупна България”, се припокриват. И трите партии сме патриоти по сърце и душа и искаме да запазим българското, да работим за развитието ни като държава. Знаем, че заедно обединени, можем да го постигнем и да работим върху постигането на целите, които сме заложили в програмата си. Силно се надявам тези избори да бъдат коректив за това всички патриотични партии трябва да бъдем обединени.

– Отношенията с партньорите?

– В нашия град ние се познаваме и от преди коалиционната ни работа. В момента работим много добре и си взаимодействаме. За нас е важно да постигаме резултати. Целта ни сега е да върнем доверието на хората, да имаме представители в парламента, защото се видя, че без нашите корективни действия стават после безумия, и защото само така ще можем да работим за постигането на нашите цели.

– Основните приоритети в програмата на коалицията?

– 1.Един от важните приоритети ще продължи да бъде за нас вдигането на пенсиите. За нас минималната пенсия трябва да бъде равна на минималната работна заплата.
2.Свалянето на цената на тока. Незабавно прекратяване със законопроект на неизгодните договори с двете американски топлоелектроцентрали.
3. Справяне с бежанската криза – като обявим нулева толерантност към нарушаването на българските граници.
4. Външна политика- независима, суверенна и проевропейска България. Стриктно спазване на договора с Македония, без корекции! Фокус върху българските общности зад граница, ефективна работна карта и механизъм за гражданство.
5. Борба с престъпността – необходима е дълбока реформа в МВР- качествен подбор на служителите, премахване от системата на тези, които участват в престъпни схеми, осребряват пагоните си и покровителстват наркодилъри, черните пазари и контрабандни канали. Престъпността е и резултат от корупцията в МВР.
6. Образование – но не на всяка цена. Делегираните бюджети трябва да бъдат премахнати, за да стане образованието не само достъпно, но и качествено. Качественото образование трябва да стане национален приоритет!
7. Туризъм- инвестиции в курортната инфраструктура, инвестиране в образованието и подготовката на кадри. Трябва да се сложи край на плажните концесии на мутрите и да се премине към общинско концесиониране.
8. Транспорт- възстановяване и модернизиране на ЖП- мрежата и ЖП услугите, в това число и ТИР превоз Видин- Свиленград. Стимулиране и субсидиране на водния транспорт.
9. Увеличаване прага за задължителна регистрация по ДДС от 50 000 лева на 150 000 лева.
10. Преодоляване на здравната криза- без допълнително заплащане в болници и аптеки. Прогенерична лекарствена политика- заместване на скъпите лекарства с евтини генерици. Ефективни мерки срещу фалшивите ТЕЛК-ове. „Обръщане” на посоката в борбата както срещу коронавируса, така и при лечението на всички болести- акцент върху превенцията и профилактиката.

– Кои трябва да бъдат наложителните първи стъпки на новото правителство?
– Четири години с всички лостове и механизми пазихме цената на тока да не се вдигне. За съжаление, когато никой не носи политическа отговорност спекулациите с тока станаха възможни и само силна политическа воля и непреклонност пред олигарсите, каквато ние от НФСБ демонстрирахме не веднъж, ще може да свали тази висока цена на тока. Първата стъпка на новото правителство е работа за свалянето на цената на тока.
На България и трябва силно правителство и здрав и работещ парламент!

– Ангажиментите, които ще поемете като депутати от плевенски регион?
– Ние, като кандидат-депутати с мандат от Област Плевен, ще работим пряко за развитието на областта. Освен националните цели, които сме заложили, ние сме и пряко ангажирани с града ни. Нуждата от инвестиции, подновяването на инфраструктурата, борбата с корупцията – с особено внимание към обществените поръчки, които не дават на нормални работещи фирми да ползват държавен и общински ресурс. Ще засилим контрола на държавата над сивия сектор, за да има нормална конкурентна среда и равни условия за всички фирми.

Коалиция „Патриотичен фронт” е с номер 4 в интегралната бюлетина, а преференцията за мен е 101.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: