70 кг тютюн открити при проверка в Буковлък

10.11.2021 9:22

На 9 ноември служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОД на МВР – Плевен, Първо РУ – Плевен и ЗЖУ – Плевен са провели специализирана полицейска операция за съхранение на акцизни стоки без бандерол. Около 15:40 часа на основание чл.83 от ЗМВР са извършили проверка в къща в село Буковлък, обитавана от 26-годишен, информират от Пресцентъра на полицията в Плевен.

В процес на изваряване и рязане на тютюневи листа в помещение от имота са установени 26-годишен, 28-годишен, 19-годишен и 17-годишен, и четиримата от същото село. При последващи процесуално-следствени действия претърсване и изземване са открити около 70 килограма нарязана жълто-кафява листна маса, наподобяваща по цвят и мирис на тютюн, както и самоделна машина с електрически мотор и транспортна лента, пригодена за рязане на тютюневи листа.

По случая е уведомен дежурен прокурор при РП – Плевен и е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.234 от НК. Работата продължава разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: