Найден Зеленогорски: България се нуждае от нов старт

10.11.2021 15:17

България се нуждае от нов старт, заяви днес на пресконференция Найден Зеленогорски, водач на листата с кандидати за народни представители на Коалиция „Демократична България – Обединение“ за 15 МИР – Плевен.

„България е изправена пред редица предизвикателства като битката с ковид пандемията, цените на тока и горивата и други важни проблеми, които очакват своите решения“, заяви Зеленогорски. Той бе категоричен, че след изборите трябва да има парламент и правителство, бързо да се направи проекта за бюджет за следващата година, за да може страната да се справи с тези тежки предизвикателства.

Водачът на листата коментира идеята за разкриване на частен медицински университет в Плевен като категорично изрази своето несъгласие. Според него това ще създаде една „безсмислена конкуренция, от която ще пострада университетът, УМБАЛ „Д-р Георги Странски“, ще бъдат нанесени непоправими щети на плевенското здравеопазване“.

По повод разкритите злоупотреби около строителството на АМ „Хемус“, Зеленогорски заяви, че са нужни промени в законодателството. Според него не трябва един изпълнител да бъде избиран за целия инженеринг, т.е. да отговаря за изготвянето на проекта, за изпълнението му и за строителния надзор.
„Надявам се бъдещото мнозинство и новото правителство да направят така, че голяма част от откраднатите пари за АМ „Хемус“ да бъдат върнати обратно в държавния бюджет“, подчерта Зеленогорски. Той бе категоричен, че Държавният департамент на САЩ доста може да помогне в този план, както и Европейската комисия, защото „България е системно източвана и грабена“. Водачът на листата за 15-ти МИР – Плевен изрази увереност, че „Демократична България“ ще се застъпи обявеният срок за строителството на „Хемус“, въпреки разкритите злоупотреби, да бъде спазен, а именно тя да е факт до 2024 г.

Петко Петков, на осмо място в листата на Коалицията, даде пример за лоши ремонти на улици и липса на контрол в община Червен бряг. Елена Петрова, тринадесета в листата, подчерта необходимостта от подкрепа на социалните дейности в страната с акцент върху грижата за децата с увреждания.

Доц. д-р Евгения Бързашка, общински съветник от „Демократична България“, подчерта, че избирателите трябва да подкрепят Найден Зеленогорски, защото той е човек, който познава много добре проблемите на Плевен и на областта, има визия за развитието на Северна България и ще работи за интересите на региона.

„В политиката са нужни млади и нови хора, но без мъдростта и опита на вече изградените политици видяхме, че не може да се прави истинска политика и да се върви напред“, каза още доц. Бързашка.

„В политиката най-важното е да има лоялност към избирателите, почтеност към обществото и да си порядъчен, когато се харчат държавните пари. „Демократична България“ е политическата сила, която системно се бори за утвърждаване на върховенството на правото, за борба с корупцията, за справедливост“, добави Найден Зеленогорски. Той призова избирателите да гласуват за „Демократична България – Обединение“ с номер 30 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: