Незаконно притежавани оръжия и боеприпаси са иззети от частен дом в Долна Митрополия

10.11.2021 9:15

Незаконно притежавани оръжия и боеприпаси са иззети от частен дом в град Долна Митрополия, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Вчера в 09.30 часа служители на реда са извършили проверка по реда на чл.83 от ЗМВР. В имота на 69-годишен са установени газ-сигнален пистолет марка „Ekol special 99“ – 9 мм, с отстранена муфа от цевта на оръжието и поставен пълнител с налентовани в него четири халосни патрона; газ-сигнален пистолет марка „Blow mini“ mod 2003 – 8 мм, със заличен сериен номер и отстранена муфа от цевта на оръжието, с поставен пълнител с налентовани пет халосни патрона; шест боеприпаса от различен калибър и гилза – кал. 8 мм, с поставен стоманен сърдечник.

Незаконният арсенал е предаден доброволно от собственика. 69-годишният е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Предстоят експертизи на иззетото оръжие и боеприпаси. Уведомен е дежурен прокурор при РП-Плевен и разследващ полицай при РУ-Долни Дъбник. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.339, ал.1 от Наказателния кодекс. Продължава работа разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: