КАКВО НИ ОТГОВОРИХА НА НАШИТЕ 5 ВЪПРОСА ХОРАТА НА #ПРОМЯНАТА ЗА ПЛЕВЕН

10.11.2021 17:49

Срещнахме се с кандидатите за народни представители на „Продължаваме Промяната“ от област Плевен, Иван Христанов, Стоил Стоилов, Иван Манев, Виолета Иеремиева, Тони Тотев, Диана Николова, Александра Мачикова и Панайот Иванов, с които проведохме следното блиц интервю:

Кажи ни три неща за себе си, които те описват най-добре?

Иван Х:
Когато ми кажат, че съм идеалист, но с тон все едно съм безнадежден случай, аз се радвам – идеалистите са онези, които се осмеляват да вървят напред.
Вярвам, че Бог в нас ни задължава да търсим съвършенството.
Убеден съм, че честността, добротата и състраданието са абсолютно задължителен коректив във всяко наше действие.

Стоил:
Старая се винаги да постъпвам правилно спрямо всички.
Падам си перфекционист и залагам на качеството – мога да побъркам всеки докато нещата не станат както смятам че е най-добре ?.
Не желая да изпъквам и според мен ако човек няма какво качествено да каже, по-добре да си замълчи.

Иван М:
Търся решения, а не оправдания.
Перфекционист, което понякога е проблем, защото се губи общата картина.
Няма невъзможни неща.

Виолета:
Аз съм „коледоманиак“ 🙂
Истински лукс е да казваш това, което мислиш, не го спестявам на никого 🙂
Вярвам в приятелството.
Тони:
Без компромис и в детайлите, нещата трябва да са перфектни.
Не обичам въздухарите, държа на хора, които държат на думата и делата си.
Красотата и естетиката са важни във всяко едно от нещата с които се захващам.
Диана:
Уча се от грешките на другите.
Поемам премерени рискове! По-добре да го направиш, отколкото да съжаляваш после, защо не си.
Като всяка жена, харесвам красивото и естетичното. Всеки детайл има значение.
Александра:
Практична, старателна, деликатна с чувствата на околните, но и изискваща.

Панайот:
Прагматичен и надежден.
Стремящ се да създава най-доброто в работата си.
Влагам постоянно в развитието си.

Коя е книгата, която препоръчвате?

Иван Х:
The Reader, Bernhard Schlink. Тази книга за нацистка Германия разкрива история, в която границите на добро и зло неусетно се отместват, докато накрая се запитаме дали добрите са добри, дали лошите са лоши и дали доброто е обратното на зло.

Стоил:
So Good They Can’t Ignore You („Толкова добър, че да не могат да те игнорират“) на Кал Нюпорт. Прочетох тази книга към края на бакалавърското ми образование, и ми беше изключително полезна в началото на кариерата ми. Основното послание е: в началото на професионалното си развитие, фокусирай се върху това да станеш много, много добър в някое трудно, рядкосрещано умение – това ще ти се отплати многократно впоследствие.

Иван М:
Родени да тичат – Кристофър МакДугъл, това е книгата, която ми показа, че животът може да е прекрасен, ако имаш дори само чувал царевица.

Виолета:
Мноооооооооого са… , но – „Цар Плъх“ от Джеймс Клавел, защото учи, че трудните времена отминават, но коравите хора остават.

Тони:
If Tomorrow Comes – Sidney Sheldon – книгата, която успява да задейства емоциите и на най-студените личности.

Диана:
„Трима другари“ – Ерих Мария Ремарк Роман за приятелството и любовта, за предаността и подкрепата в трудни моменти, за крехкостта начовешките взаимоотношения и за загубите, неизбежни в човешкия живот.
Александра:
„Чумата“ на Албер Камю, защото би помогнала да осъзнаем колко е важно да се борим с настояюата пандемия заедно, а не всеки „сам да си преценява“.

Панайот:
„Thinking fast and slow“, защото може да помогне на читателя да изгради по-критично мислене и да не се подава на манипулации.

Впускате се в политиката! Какво мислят близките ви за това?

Иван Х:
Страхуват се за мен. Жал им е. Политиката стана толкова мръсна, че ако един почтен човек реши да се бори за държавността в България, бива гледан като агне, пратено на заколение. Може би сме наивни. Няма да се откажем. Дължим го на децата и родителите си, в метафоричен смисъл.

Стоил:
Ами, притесняват се за мен, но най-вече ме подкрепят, и то много повече отколкото очаквах. Не бяха твърде изненадани, тъй като знаят, че моята кауза е наистина да си оправим държавата най-накрая.

Иван М:
И го очакваха, предвид позицията ми по много въпроси… и бяха изненадани, предвид проекта на който се отдадох в последните години. Подкрепят ме напълно.

Виолета:
Няма изненадани 🙂 “ Ти си боец. Варваме в теб.“

Тони:
Радват се, защото на някой му пука достатъчно, за да се занимава с това.

Диана:
Не го очакваха. Казват, че съм смела. Радвам се на пълната им подкрепа.

Александра:
Изненада и надежда, че все пак предстоят по-добри четири години за България.

Панайот:
Бяха изненадани, но изразиха подкрепа и увереност, че именно нови хора с чисти намерение могат да направят България една по-добра страна.

Кой е основният ви приоритет за Плевенска област?

Иван Х:
Хората, с които разговаряме, са загубили своето плевенско самочувствие. Същото важи и за жителите на областта. Те чувстват Плевенска област като забравена от Бога земя. Може би не от Бога, но със сигурност забравена от народните си представители. Трябва да убедим отново всички, че Плевенска област със своите черноземи, богати геотермални източници, Дунавско крайбрежие, будни хора и неповторима история може да служи за двигател за развитието на цялата Дунавска равнина. Ние ходим върху злато, но ни пречат да го видим.

Стоил:
Искам да свържем Плевен със света. Да довършим автомагистрала Хемус, да направим мост над Дунава при Никопол, и тунел под Стара Планина. След това инвестициите ще потекат към Плевен, а след тях и хората.

Иван М:
Два са: Плевенска област да се появи на картата на света – с две думи, инфраструктурна свързаност… и вторият, изграждане на място в което иновативните хора да могат да стартират своите бизнеси много по-лесно – физическо място, подкрепа и менторстване.

Виолета:
Основният ми приоритет на национално ниво и за жителите на Плевенска област е – достоен живот за всички в неравностойно положение и за онеправданите и „незабележимите“ хора. Все още има три културни обекта на територията на гр. Плевен, които продължават да са архитектурно недостъпни.

Тони:
Да има по-добри условия за реализация на младите хора като мен, които непрестанно напускат града в момента.

Диана:
Повишаване на образователната и професионална квалификация. Намаляване на броя на учениците, напуснали преждевременно.

Александра:
За мен фокус трябва да бъде образованието и увеличаване на заетостта в индустрии с по-висока добавена стойност.

Панайот:
Най-вече икономическо развитие и по-добра реализация за младите хора, която зависи от реализирането на още доста други приоритети, като например да се изгради подходяща инфраструктура, да се повиши качеството на работната ръка в Плевен, и други.

Защо #Промяната е възможна според вас?

Иван Х:
Защото днес вече не е време разделно, а време съдбовно. Силите, които ограбваха страната ни, срещат отпор. Този отпор идва от единственото постоянно нещо във Вселената – Промяната. Двама души със съвсем малки екипи успяха да докажат, че парите могат да бъдат върнати в бюджета, течовете да бъдат спрени, а велможите – озаптени. Днес сме 250, а екипите ни са огромни. Утре добрите хора ще повярват в Промяната и това ще създаде неудържима вълна. Идеалист ли съм? Не. Двама души показаха, че не.

Стоил:
Защото Кирил и Асен показаха, че е възможно. Малко ни трябва – да поставим читави хора начело, да спрем краденето, и да работим заедно и градивно.

Иван М:
Защото проблемите могат да се решат само от хора, които имат опита да решават проблеми, а не да „бъдат“ политици.
В Продължаваме Промяната виждам хора способни на това!
Трябва да изчистим името и стойността на професията политик!

Виолета:
Промяната не само е възможна, тя е наложителна и спешна, защото трябва да спасим България!

Тони:
Въпрос е само на воля, за да се върви в правилната посока и да се спре самоунищожението, което си причиняваме до сега.

Диана:
Защото промяната зависи от самите нас. Време е не само да говорим, а да действаме.

Александра:
Промяната винаги е възможна. В Асен и Кирил откривам волята, знанията и чистотата, така че тази промяна да стане реалност.

Панайот:
Защото има подходящи хора, с правилния опит, знания, и най-вече с много морал, които да направят така нужните промени за България.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: