Пристигнаха бюлетините за изборите за президент и вицепрезидент и народни представители на 14 ноември

09.11.2021 16:09

Днес, 9 ноември, пред сградата на Областна администрация-Плевен бяха получени и раздадени бюлетините за вота за президент и вицепрезидент на Република България и народни представители за народно събрание на 14 ноември.


476 000 са бюлетините, с които жителите на населените места в област Плевен ще упражнят правото си глас на 14.11.2021г., като следва 238 000 бюлетини за избора за президент и вицепрезидент на Република България и съответно 238 000 са тези определени за народни представители.
Бюлетините пристигнаха днес в 13.30 часа пред сградата на Областна администрация – Плевен , при спазване на предварително определен график. Бюлетините бяха транспортирани под охрана на органите на МВР. Упълномощени длъжностни лица от областна администрация – главния секретар Ирена Христова и гл. експерт Евгени Петков, както и представители на РИК 15- Плевен приеха бюлетините от „Печатница на БНБ“ АД под контрола на Министерство на финансите по предварително съгласуван с ЦИК и предоставен на РИК и областна администрация график.


По предварително изготвен график в рамките на деня всички общини от област Плевен получиха бюлетините за гласуване.
Това информират от Пресцентър на Областна администрация Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: