Сдружение „Артилерия“ ще награди с приз „Доблест“ военнослужещ, спасил живота на младеж

08.11.2021 13:11

Плевенското сдружение „Артилерия – ген. Владимир Вазов“ ще награди с приз „Доблест“ – първа степен младши сержант Атанас Секулов, военнослужещ в Бригадно командване – Благоевград. Това информира о.р. подп. Радослав Георгиев, председател на Управителния съвет на организацията.

Поводът за присъждане на отличието, че през октомври военнослужещият е оказал помощ на младеж, изпаднал в безсъзнание в търговски обект.  Така той е спасил живота на младия мъж.
„Постъпката на мл. серж. Атанас Секулов трябва да бъде отличена. Той показа как трябва да се действа бързо и адекватно, за да се помогне на човек, изпаднал в беда“, подчерта Георгиев.
От Сдружението имат намерение лично да връчат приза на мл. срежант Секулов след като епидемичната обстановка се успокои.
Ще припомним, че всяка година от Сдружение „Артилерия“ връчват три приза „Доблест“ – първа, втора и трета степен за постъпки, довели до спасяване на човешки живот, оказано съдействие на полицията и за помощ на нуждаещи се. Сред отличените до момента са трима военнослужещи и около 30 ученици.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: