Нов компютърен томограф – СКЕНЕР в МБАЛ –ЛЕВСКИ ЕООД за 30-тата годишнина от откриването на болничната сграда

08.11.2021 16:34

Въвеждането в експлоатация на нова специализирана медицинска апаратура -многофункционален компютърен томограф – СКЕНЕР поставя началото на инициативите, свързани с 30–тата годишнина от откриването на болничната сграда в град Левски, обяви директорът на МБАЛ –ЛЕВСКИ ЕООД Евгения Иванова на празничното събитие на 5 ноември.


Новият кабинет по образна диагностика, с нов модерен 32 срезов компютърен томограф са част от инвестициите в името на здравето в МБАЛ –ЛЕВСКИ ЕООД.
Ресурсът, с който разполага отделението по образна диагностика, човешкият и технически, показва, че занапред ще може да изпълнява своята основна мисия да предоставя качествена, висококвалифицирана, навременна, достъпна и ефективна медицинска помощ на пациента, убеден е началникът на отделението д-р Милко Михайлов. Високите професионални качества и организация през годините в болницата са в основата на преодоляването на предизвикателствата на времето.
Директорът на болницата г-жа Иванова благодари на кмета на Община Левски – Любка Александрова, приела предложението за закупуване на скенер, на общинските съветници от Об С- Левски, подкрепили финансирането на проекта „СКЕНЕР”, на доц. Пенка Стефанова – директора на РЗОК –Плевен, на Габриела Хитова от БЧК, на всички специалист, участвали при реализирането на проекта, приятели и съпричастни на развитието на болницата през годините.
Доайенът на здравното заведение – д-р Петкова от 1965г.и до ден днешен на работа в МБАЛ –ЛЕВСКИ ЕООД поздрави всички с 30-годишния юбилей. Та припомни доброволния труд, професионализма и усилията на здравните работници, дали път на следващото поколение здравни специалисти, за които медицината е дълг и начин на живот.
Филм за МБАЛ –ЛЕВСКИ ЕООД показа и разказа в лицето на завеждащите отделения, на директора на болницата ,че тя се развива като модерна и високо специализирана, в полза на пациентите в региона. Обновяването на материално техническата база е приоритет през годините. С нов ехограф разполага отделението по акушерство и гинекология, нова апаратура е закупена за отделението по физиотерапия и рехабилитация, изцяло е обновено психиатрично отделение…
Кметът на Община Левски,Любка Александрова поздрави с благодарност екипа на болницата с 30-годишния юбилей, екипа на общината и общинския съвет , съпричастни с ежедневието на болницата и всички предизвикателства в тези трудни времена. Поздрави лично и благодари на директора на болницата Евгения Иванова за ползотворното взаимодействие с Общината.
През трите години на своето управление управлява като истинска левчелийка. Вече не се борим за оцеляването на отделенията, а виждаме, как базата се осъвременява ежегодно, ежемесечно, за да може грижата към хората в общината да е на високо ниво, сподели радостта си г-жа Александрова. Всеотдайната работа на екипа на болницата стимулира подкрепата на Общината. Радостно е,че в отделенията на болницата се поема грижата за здравето на хората в общината от раждането до дълбока старост.
Община Левски ще продължи своята подкрепа, подчерта г-жа Александрова. И след като бе осигурен безплатен превоз до болницата, въведен в експлоатация нов скенер, предстои през тази седмица и откриването на нова социална услуга, обяви кметът на общината. Базата се обновява ежегодно с всички възможности, за да може грижата към хората в нашата община да е по-качествена, да е на високо технологично ниво.


Информация и снимки: Пресцентър на Община Левски

#тагове:

НАЙ-НОВИ: