Комисии в Общински съвет – Плевен ще обсъждат включване на Международния фестивал на китарата в Културния календар на Общината за 2022 г.

08.11.2021 16:18

Осмото издание на Международния фестивал на китарата – Плевен 2022 да бъде включен в Раздел II „Културни събития с национално и международно значение“ на Културния календар на Община Плевен за 2022 г., искат от Сдружение „Изкуството до мен“ и читалище „ЛИК-1959″ – Плевен, организатори на проявата. Мотивираното писмо – предложение е изпратено до Общински съвет – плевен и до Община Плевен. В местния парламент заявлението ще бъде разгледано в две от постоянните комисии – комисията по „Култура, вероизповедания и международна дейност“ с председател Петя Василева и ПК по „Бюджет и финансова политика“ с председател Пепо Петков, информира Мартин Митев, председател на Общинския съвет.


„Депозираме на вниманието на Общински съвет – Плевен и Община – Плевен предложение за включване на Осмото издание на Международен фестивал на китарата – Плевен 2022 в раздел II „Културни събития с национално и международно значение“ на Културен календар на Община Плевен за 2022 г. Предложението съдържа: Представяне на Международния фестивал на китарата и Финансов план за осигуряване на изданието през 2022 г. с отразено съфинансиране от Община Плевен“, се посочва в писмото от Милена Грамова – Михайлова – председател и представляваща сдружение „Изкуството до мен“, и Николай Пелишатски – председател и представляващ читалище „ЛИК-1959″.
Международният фестивал на китарата е ежегодна проява, която през 2022 г. предстои да се проведе в Плевен за осма поредна година. През 2017, 2018 и 2019 г. Фестивалът бе подкрепен от Общината в Раздели 2 и 3 на Културния календар. През 2022 г. празникът на китарното изкуство е планиран да се случи в началото на месец юли, като програмата включа майсторски класове, семинар за преподаватели и пет концертни вечери – официално откриване, вечер на класическата музика, вечер на рока, вечер на джаза и Гала концерт на победителите. Победителите от конкурса ще имат възможност за международни изяви и участие в национално турне през 2023 год. Това информират от Пресцентър на ОбС – Плевен.
Снимка: архив Плевен за Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: