Зачестяват случаите на нерегламентирана предизборна агитация, нарушителите се санкционират

08.11.2021 16:10

С наближаването на деня на вота за президент, вицепрезидент и парламент 14 ноември зачестяват случаите на нерегламентирано разлепване на предизборни агитационни материали. В тази връзка по нареждане на кмета Георг Спартански служители на Общинския инспекторат извършват ежедневни проверки. При установяване на нарушения се извършва заснемане и се съставя констативен протокол и Акт за установяване на административно нарушение, които се връчват на съответните партийни централи, след което се издават и наказателни постановления с предвидените санкции.


Община Плевен напомня, че със Заповед № РД-10-1335/07.10.2021 г. на кмета Георг Спартански са определени местата за поставяне на нагледни агитационни материали от кандидатите, партиите, коалициите и инициативните комитети по време на предизборната кампания за президент, вицепрезидент и народни представители на 14 ноември за град Плевен и кметствата в община Плевен. Установените нерегламентирани случаи на разлепване на предизборни материали се санкционират.
Община Плевен напомня още, че срокът за премахване от партиите и коалициите на предизборни агитационни материали, поставени на определените с цитираната Заповед места, е седем дни след провеждането на вота. За неизпълнение на изискването също са предвидени санкции.
Това информират от Пресцентър на Община Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: