В Плевен се проведе традиционният турнир по спортен бридж „Габи“

08.11.2021 9:17

От 4 до 7 ноември в  Туристически дом – Кайлъка в Плевен се състоя 41-то издание на националния турнир по спортен бридж „Габи“. Турнирът включваше 3 състезания, съобщиха организаторите.

На 4 и 5 ноември се състоя мини-отборният турнир за купа „Кайлъка“. В него участваха осем отбора. Те играха мачове по 7 дона „Всеки срещу Всеки“ като след това първите четири отбора играха полуфинал и финал за определяне на медалистите, а останалите играха в група „Б“. Турнирът бе спечелен от отбор „Бонсист“(София) в състав Христов, Лекова, Иков, Коев. На второ място се класира отбор “Жигули“ (Бургас) в състав Чолаков, Венев, Балджийски, Ангелов, а третото място спечели отбора на „Китка“ (Варна) в състав Иванчев, Христов,  Трендафилов, Николов.

От плевенските отбори най-добре се представи отбор „Интер“ в състав Венев, Мартинчев, Мирков, Андреев, които останаха четвърти.

На 5 ноември се състоя двойковият турнир. В него взеха участие 26 двойки, които изиграха 26 дона в 13 кръга. Турнирът бе спечелен от двойката Росен Гунев-Гроздан Русинов (София) с  61 %, следвани от Захари Феров-Владимир Михов (София) с 60 %  и Стелияна Иванова-Десислава Малакова (Варна) с 59 %. Призовата шестица се допълни от  двойките Румен Трендафилов-Христо Николов(Варна), Нели Радев-Явор Балкански(Русе) и най-добре представилата се двойка от Плевен Петър Гвоздев-Юрий Николов. За най-добра смесена двойка извън първите шест бе обявена Кремена Капитанска-Мирослав Пашев (Попово).

През уикенда се състоя основният отборен турнир за „Купа Габи“. В него се включиха 12 отбора. Те играха 11 кръга по „Датска система“ мачове по 8 дона, като  в последните 3 кръга се образуваха групи А, Б. Победител стана отборът „Китка“(Варна). Втори и трети са отборите на „Община Завет“.

Най-добре от плевенските отбори се представи многократният победител в този турнир отборът на „Найтингейл“ в състав Алексиев, Маринчев, Христов, Симеонов които се класираха на седмо място и взеха наградата за първо място в група „Б“.

Организаторите осигуриха и още две допълнителни награди. Това бяха за най-полезен и най-млад състезател които бяха дадени на Матилда Антонова (Плевен) и Георги Господинов (Враца).

Първият турнир по спортен бридж „Габи“ се е провел на 12-13 декември 1980 г. и се е казвал турнир „Плевен“. Той се провежда в памет на плевенския бриджор Гавраил Стоманяков.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: