На Задушница от ПП „Възраждане“ Плевен почетоха героите от Дойранската епопея

06.11.2021 13:06

На Архангелова Задушница, с поднасяне на венци и цветя пред паметника на площад „Свобода“, водачът на листата на ПП Възраждане за 15 МИР Плевен Ивелин Първанов, кандидати за народни представители, членове и симпатизанти на партията, почетоха паметта на загиналите воини от Девета пехотна плевенска дивизия.


„На днешния ден – войнишка задушница, в чест на падналите за националното обединение на българското землище, по традиция ние от партия „Възраждане“ ходихме на Дойран, където са лобните места на героите, паднали в бой, за да съществува българската държава. Днес, обаче, при усложнената ситуация решихме да отдадем почит тук, на знаковия паметник на плевенския площад „Свобода“.“, заяви водачът на листата на ПП „Възраждане“ Ивелин Първанов.
Като основен национален приоритет на партия „Възраждане“ Ивелин Първанов посочи националния суверенитет. „Като говорим за национален суверенитет трябва да разбираме под това национална държава. Ние не смятаме, че Европейският съюз трябва да се превърне във федерация от щати, командвана от Брюксел и Страсбург. Българските интереси могат да бъдат защитени най-добре от българско национално правителство. Държим на икономическа и финансова независимост, запазване на нашата валута, коментира водачът на листата на ПП „Възраждане“ Ивелин Първанов.
От партията са категорично против влизането на България в Еврозоната. Това според тях би било удар върху националния суверенитет, тъй като така, което и да е правителство няма да може да се разпорежда свободно с финансите на държавата ни и ще бъде на пряко подчинение на Европейската централна банка. Това ще попречи на правителството да извършва социални реформи, да се повишават пенсии или основната работна заплата, без да бъде консултирано с банкерите от Франкфурт.
„Никоя независима държава не би желала да влезе в Еврозоната. Вижте примерно Скандинавските държави, а и Великобритания, която също запази своята валута. Полша, Унгария, Чехия също запазиха своите валути.“, заяви Ивелин Първанов.


Инфраструктурата е основен приоритет за партия „Възраждане“ за развитието на Плевенска област. АЕЦ Белене е стратегически важен проект според тях, както за Плевенска област, така и за цяла България. „Идва зимата и виждаме, че България е изправена пред енергиен колапс. Ако беше завършен този проект преди 30 години сега ние нямаше да бъдем поставени пред дилемата какво да правим: да излизаме ли от Зелената сделка, да пускаме ли топлоелектрическите централи като ТЕЦ Варна. Дори и да стартира сега проектът АЕЦ Белене, е необходимо технологично време, за да заработи. Това означава, че чисто технологично България трябва да наложи мораториум върху Зелената сделка поне за 2 години.“, посочи Първанов.
За партия „Възраждане“ и кандидатите й за народни представители от 15 МИР Плевен основен приоритет остава и възстановяването на големия Плевенски военен гарнизон.


Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: