Кандидатът за народен представител от Коалиция „Патриотичен Фронт” Димитринка Христова: Намаляване на административната тежест и облекчаване на административните услуги!

05.11.2021 10:28

Димитринка Красимирова Христова е кандидат за народен представител от Коалиция „Патриотичен Фронт” в 15 МИР Плевен. Завършила е СА „Д. А .Ценов” гр. Свищов, специалност „Счетоводство и контрол”. Работи като управител.

– Адекватни ли са мерките на правителството в момента, свързани с ковид кризата?

– Мерките са малко закъснели. Настоящето служебно правителство създаде един меко казано хаос в държавата. За 2 дена се блокира цялата икономика на държавата. Хората не знаеха, дали на следващия ден ще могат да бъдат на работните си места или вече ще са на борсата. Имаше предупреждение за есенна вълна на пандемията, но не се взеха никакви адекватни мерки. Това силно повлия върху целият бизнес.

– Не мислите ли, че браншовите организации и правителството дават приоритет на решаване проблемите на едрия бизнес?

– Най-наболелият в момента проблем е повишената цена на електроенергията. Знаем, че всички цени са свързани с цената на тока и горивата. Служебното правителство не залага никакви компенсации на бизнеса заради този скок на цената. Не виждаме в момента никакви адекватни мерки и решения. Една от нашите основни мерки за справяне с кризата с електроенергията е ограничаването на спекулата при купуването и продаването на тока. България трябва да бъде енергийно независима държава. В този аспект аз ще задам следните въпроси: Защо се бавят проучванията за нефт и газ в Черно море? Защо вече 12 години закъснява интерколекторът с Гърция? Защо се бавят 7 и 8 блок на АЕЦ „Козлодуй”?

– Какви според Вас са най-наложителните конкретни мерки от страна на държавата за краткосрочна и дългосрочна подкрепа на малкия и среден бизнес?

– На първо място трябва да се намали административната тежест и да се облекчат административните услуги. Държавата трябва да бъде в услуга на бизнеса, защото бизнесът създава работните места, той плаща данъци, които отиват в хазната на държавата. Трябва да продължим да се борим срещу картелите и монополите, които реално задушават малкия и среден бизнес.

– Кои са основните акценти в икономическата програма на Патриотичния фронт?

– Справедливо увеличаване на пенсиите- минималната пенсия да стане равна на минималната работна заплата. Актуализиране на всички пенсии и премахване на тавана за пенсиите. Реална защита на малките и средните предприятия – намаляване на административната тежест и облекчаване на административните услуги. Трябва да продължим войната с картелите и монополите, с корупцията – с особено внимание към обществените поръчки, които не дават на нормални работещи фирми да ползват държавен и обществен ресурс. Важно е също така да засилим контрола на държавата над сивия сектор, за да има нормална конкурентна среда и равни условия за всички фирми.

– Какви ангажименти бихте поели пред избирателите от Плевен и региона, свързани с икономиката?

– Поемам предизвикателството и ще се радвам да работя за всички хора, като отделям специално внимание към проблемите на всеки един от моя регион. Област Плевен заслужава и трябва да бъде силно икономически развит регион, с работещи предприятия, добра инфраструктура, добро и качествено управление. Ще работя силно и в аспекта на социалната политика. Заедно можем да продължим да градим в името на нашето бъдеще и бъдещето на децата ни!

Гласувайте с бюлетина номер 4, а моята преференция е 103.
За едно по-добро бъдеще на България!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: