Тържествено се дипломира Випуск 2021 на Факултет „Здравни грижи“ при МУ-Плевен

05.11.2021 13:49

На 5 ноември 2021 г., в Телекомуникационния ендоскопски център Факултет „Здравни грижи“ дипломира тържествено Випуск 2021 медицински сестри и акушерки. Ръководството на Медицински университет – Плевен бе представено от ректора проф. д-р Добромир Димитров, декана на Факултет „Здравни грижи“ доц. д-р Надежда Хинкова и зам.-декана доц. д-р Пенчо Тончев.


Ректорът проф. д-р Добромир Димитров връчи дипломи на 67 дипломирани професионалисти по здравни грижи – медицински сестри и акушерки, от които 10 са с отличен успех. От дипломираните 45 медицински сестри отличник е Весела Венцева Георгиева с общ успех отличен 5.74. От дипломираните 22 акушерки отличник е Михаела Алексеева Цветанова с общ успех отличен 5.82.
Професор Димитров се обърна към дипломираните професионалисти по здравни грижи с приветствени думи: „За да се полагат качествени здравни грижи за пациентите, родилките, новородените, децата и хората с хронични заболявания, за всички, които се нуждаят от подкрепа, са нужни незабавни и енергични промени и политика за привличане на млади хора към професиите от направление „Здравни грижи“. Смея да твърдя, че плевенският Медицински университет освен качествено обучение по здравни грижи, предлага на своите кадри продължаващо обучение и гаранции за кариерно развитие в професията. Университетските бази в града предлагат добри условия на труд и диференцирано заплащане, съобразно придобитата квалификация. Днес, въпреки оределите професионални редици, вие със смелост и решителност продължавате битката с предизвикателствата и трудностите. Вие сте тези, които не жалите сили в грижите за своите пациенти, надмогвайки здравния риск и умората. Вие сте хората, които се грижите за страдащите и нуждаещите се от лечение и подкрепа. Защото знаете, че сте призвани да дарявате Любов, Вяра и Надежда, в името на едно по-добро Утре! А нашият утрешен ден зависи от вас! Бъдете здрави, много силни и благословени!“
През 2021 г. Медицински университет – Плевен чества 47-та годишнина от основаването си през 1974 г. като Медицински факултет към Медицинска академия – София. Поредица от тържествени и научни събития са част от празничната програма на университета по повод на годишнината. Събитията се провеждат при спазване на всички противоепидемични мерки, като присъстващите е необходимо да притежават европейския цифров COVID сертификат или аналогичен на него.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: