Проф. Румен Гечев: „АЕЦ „Белене“ е безалтернативен проект за решаване на енергийните проблеми на България

05.11.2021 8:54

„АЕЦ „Белене“ е безалтернативен проект за решаване на енергийните проблеми на България“, заяви проф. Румен Гечев, водач на листата с кандидати за народни представители на Коалиция „БСП за България“ за 15-ти МИР – Плевен.

Той подчерта, че неизпълнението на АЕЦ „Белене“ означава да бъдат оставени в калта 3 млрд. лева. До Коледа, добави проф. Гечев, се очаква ядрената енергия да бъде включена в критериите на ЕС като зелена енергия, което означава „ренесанс за ядрената енергия“. Затова според него България трябва да побърза и да реши в най-кратки срокове въпроса със строителството на втора атомна централа.

Без „БСП за България“ няма как да се формира правителство на промяната, категоричен е водачът на листата.
Според него промените трябва да са в посока на българските и общоевропейските ценности, без социални експерименти, а с институционални решения – въвеждането на механизми и инструменти в различни сектори на обществото, доказали своята ефективност в страните от ЕС.

„Няма никакво съмнение, че след 14 ноември на БСП ще бъде възложена нелеката задача за формиране на правителство, в което водещи ще бъдат интересите на българския народ“, категоричен бе проф. Гечев.

Вторият в листата, Стефан Бурджев призова за подкрепа на кандидатпрезидентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова, „за да може България да продължи по европейския път на развитие“.

Доц. Георги Кючуков, който е трети в листата, обърна внимание на необходимостта от изграждането на нова здравна система с по-голяма регулаторна роля на държавата. Той изрази увереност, че коалиция „БСП за България“ може да извърши цялостна реформа в системата на здравеопазване.

Биляна Грънчарова акцентира върху необходимостта от реформа в съдебната система като подкрепи идеята за откриване на Апелативен съд в Плевен.

За социалните мерки в програмата на „БСП за България“ говори Ева Маринова, която подчерта, че проектът АЕЦ „Белене“ освен че би имал положително въздействие върху икономиката и енергетиката на страната, ще е и с голям социален ефект върху Плевенска област.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: