Високо признание за артшкола „Колорит“ – Плевен от международния фестивал „Малък Битолски Монмартър“

05.11.2021 8:31

На 40-тото Юбилейно издание на Международния арт фестивал „Малък Битолски Монмартър“ 2021, който се провежда в град Битоля в Северна Македония, плевенската артшкола „Колорит“ спечели „Златна четка“ за колекцията си от творби и наградата „Участник в международния пленер 2021“. Това информира ръководителят на школата Майя Ананиева.

Две деца от школата печелят най-високата индивидуална награда „Златна палитра“ – Радост Рангелова – 6г. и Антония Христова – 9г.

„За мен като арт педагог  е изключителна чест, че рисунките на двете ми ученички –  носители на златно отличие са избрани сред близо 14 000 творби на деца от 39 страни като най-артистични и впечатляващи и се присъединиха към колекцията „Бисери на  Малкия  Битолски Монмартър“, коментира Ананиева.

Пастелната рисунка „Моята котка“ на Радост е публикувана на корицата на юбилейния каталог на победителите, а творбата „Портрет на момиче с очила“ – сух пастел, е отпечатана  на Благодарствения Диплом и ще стигнат до наградените участници  по всички краища на света.

Творбите на двете талантливи плевенски деца красят и рекламните плакати и транспарант на юбилейната международна изложба. Диплом на победителя получават Цветомир Маринов -5г. Радост Радославова и – 6г.и Александър Петров – 7г. Международният арт форум в Битоля е сред най-престижните в света, а плевенската школа вече 25 години е сред победителите, утвърдена и радваща със своето уникално творческо присъствие.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: