Найден Зеленогорски: Правителство с мандат на „Демократична България“ ще гарантира развитие на икономиката и на доходите

04.11.2021 13:17

Правителство с мандат на „Демократична България“ ще гарантира сериозно развитие на икономиката и на доходите. Това коментира на пресконференция днес в Плевен Найден Зеленогорски, водач на листата на Коалиция „Демократична България – Обединение“ за 15-ти МИР – Плевен.

Според него през последните 12 години държавата е системно източвана. „Най-важното сега е да се спре източването на ресурсите на държавата по линия на държавния бюджет и чрез европейските средства, които се явиха нов стимул за част от сивата икономика“, подчерта Зеленогорски.

„Поемаме ангажимента, че към края на един наш управленски мандат средната работна заплата в страната ще е 2400 лв., а средната пенсия около 1000 лв.“, каза още той.

Като регионални приоритети Найден Зеленогорски посочи завършването на АМ „Хемус“, но с честни търгове и с качествено изпълнение на строителството. Той подчерта необходимостта от изграждането на тунел под Шипка, както и на скоростни пътища Ботевград – Видин и Велико Търново – Русе. Според него летището при Долна Митрополия трябва да се използва за граждански и карго полети, което ще привлече повече инвестиции в областта.

„Бъдещите депутати от Плевен трябва да лобират за интересите на областта“, категоричен е водачът на листата на „Демократична България“. Той посочи, че трябва да бъдат осигурени средства за изграждане модерна спортна инфраструктура, за поддръжката на парк „Кайлъка“, да се осигури 100% финансиране за Регионалния военноисторически музей, за индустриален парк и други.

Тодор Еленков, който е втори в листата, обяви, че до предизборния им щаб е достигнала информация за подготвяно купуване на гласове. Той поясни, че става въпрос за корпоративен вот в големи фирми и за купуване на гласове сред ромски общности в села от областта. Еленков коментира и темата за забавения темп на ваксинацията в страната като призова хората да се ваксинират, защото „това е единственият начин цивилизацията да се справи с пандемията“.

Едно от младите лица в листата и докторант по политология Антон Начев обърна внимание на необходимостта да се върне политическата култура като ключова ценност в политическия живот на страната. Той заяви, че обществото има нужда от обединение за неговото добро.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: