Областна администрация – Плевен дари хранителни продукти на социален център

03.11.2021 9:40

Областна администрация – Плевен дари хранителни продукти на Защитено жилище за възрастни с умствена изостаналост. С помощта на фирма “Плевен мес” ООД, на социалния дом бяха предоставени месни продукти с високо качество, като скоро се очаква да се включат и други фирми, информират от пресцентъра на областната управа.

„За сега се справяме, но с покачването на цените на хранителните продукти не знам как ще се случи, ако бюджетът ни не се вдигне адекватно на вдигането на цените, няма да се справим.“, споделя директорът на защитеното жилище Надежда Вълчева.

Живущите в дома се надяват на все по-чест контакт с хора, защото това им липсва, въпреки трескавата подготовка за коледните празници.

В Защитено жилище гр. Плевен са настанени 10 души с интелектуални затруднения между 27  и 40 годишна възраст, водещи сравнително самостоятелен начин на живот.

Всички те задружно кроят, пришиват, рисуват и майсторят прекрасни коледни картички, играчки и сувенири, с които да зарадват гражданите на Плевен през предстоящите коледни и новогодишни празници.

Защитеното жилище осигурява включваща, приемаща и стимулираща развитието среда на младежите със специални потребности.

Снимка: Областна администрация – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: