Даниел Митов в Плевен: АМ „Хемус“ е проект от национално значение, държим тя да бъде построена

03.11.2021 16:32

Автомагистрала „Хемус“ е проект от национално значение, държим тя да бъде построена. Това заяви днес на пресконференция в Плевен Даниел Митов, зам.-председател на ПП ГЕРБ. Заедно с него бяха Валери Лачовски, водач на листатата с кандидати за народни представители на Коалиция ГЕРБ – СДС за 15-ти МИР – Плевен и третата в листата Десислава Трифонова.


„Икономиката се развива през инфраструктурата – където е пътят, летището, пристанището, там са хората, там е икономиката“, подчерта още Митов. Според него служебното правителство е спряло недалновидно парите и строежа на „Хемус“, а проверките са можели да се направят и докато процесът върви.
Митов бе категоричен, че служебното правителство спекулира непрекъснато с дадените авансово пари. Той обясни, че парите са давани авансово на фирмите, за да се закупуват необходимите материали и това е правено срещу банкова гаранция.
„Ако изобщо се стигне до строеж на АЕЦ „Белене“, то това трябва да бъде правено с държавни средства“, каза още зам.-председателят на ГЕРБ. Той бе категоричен, че собствеността на централата трябва да е българска и да няма зависимости от североизток, а изграждането й да е с най-модерни технологии. Митов подчерта, че разширяването на АЕЦ „Козлодуй“ също има бъдеще.
Той бе категоричен, че Радев трябва да бъде отстранен, „защото неговият мандат изтече политически“. „Той разедини българската нация, разсече я на няколко части, наруши Конституцията и до голяма степен заради него до момента няма редовно правителство“, каза Митов.
Зам.-председателят на ГЕРБ изрази надежда, че в следващия парламент ще бъде възстановен политическият диалог, за да се провежда цивилизован разговор по приоритети и политики за бъдещето на България.

По повод актуалната дискусия с броенето на разписките от машините при гласуването, Митов заяви, че така ще се гарантира честността на изборния процес. Той подчерта, че през летните месеци е пропусната възможността за провеждане на мащабна ваксинационна кампания и сега държавата е изправена пред нов локдаун.

„Призовавам всички плевенчани да гласуват за проф. Герджиков и полк. Митева“, апелира Даниел Митов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: