Армията е кауза и тя има нужда от добре подготвени млади мъже, заяви в Плевен кандидатът за президент Горан Благоев

03.11.2021 9:21

Армията е кауза и тя има нужда от добре подготвени млади мъже. Това заяви в Плевен кандидатът за президент на Национално обединение на десницата Горан Благоев. Той бе в града заедно с кандидата за вицепрезидент д-р Ивелина Георгиева, лидерът на „Републиканци за България“ и съпредседател на Национално обединение на десницата, Цветан Цветанов, за да представят основните си приоритети и политическите си послания към избирателите. Коалицията има листа с 14 кандидати за народни представители за 15-ти МИР-Плевен с водач Владислав Николов.

Благоев бе категоричен, че като президент негова мисия ще са въпросите, свързани с бъдещето на страната като подчерта проблема с „чудовищното намаляване на българската нация“. Според него България се нуждае от истински образована нация и „най-вече общности, за да бъдат те изведени от гетовизацията и истински да бъдат интегрирани“.
Кандидатът за вицепрезидент д-р Ивелина Георгиева заяви, че е влязла в предизборната кампания със своя лична кауза като акцентира върху тежката ковид криза в страната и ниския процент на ваксинация в България. Според нея трябва да се проведе активна мащабна държавна кампания, която да достигне до гражданите и така всеки да направи своя информиран избор. Д-р Георгиева изрази мнение, че ваксинираните трябва да имат правото да живеят свободно и да нямат ограничения, а тези, които са решили да не се ваксинират, да поемат отговорността за това, което ще се случи с тях, с техния бизнес, с техните близки.

„Изборите за президент са ключови за бъдещето на България“, коментира Цветан Цветанов. Според него става все по-сложно съставянето на редовно правителство и страната „ще влезе отново в хипотезата на увеличаващото се влияние на президентската институция и липсата на съществен парламентарен контрол“.

„Ние сме единствената политическа формация, която има ясен профил на кандидатпрезидентската двойка и партиите, които сме част от тази формация, заставаме с лицата си зад Горан Благоев и д-р Ивелина Георгиева“, категоричен бе Цветанов.

Съпредседателят на Национално обединение на десницата каза, че в момента обществото е разделенопо темата COVID-19, за което допринасят политическите лидери още от началото пандемията. Големият проблем е, че днес има междуличностна престрелка между настоящия и бившия министър на здравеопазването, подчерта Цветанов.

Той акцентира върху основните проблеми на страната, които според него са ковид кризата и енергийните ресурси, които са „драстично ограничени“. Според Цветанов до февруари 2022 г. всички институции трябва да си свършат работата и да заработи интерконекторната връзка Комотини – Стара Загора и да се доставя азерски газ. Цветанов обърна внимание, че Консултатвиения съвет по национална сигурност трябва да се събира на всеки три месеца.
Той апелира към избирателите да не се страхуват и да излязат да гласуват на 14 ноември, защото в противен случай „ниската избирателна активност ще определи бъдещето на страната“.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: