Вандали съсипаха съдове за отпадъци за близо 10 хиляди лева в Градската градина

02.11.2021 15:28

Вандали вилняха тази нощ в Градската градина в Плевен и потрошиха 13 от бетонните кошчета за отпадъци. Съборени и потрошени съдове, с откъртени капаци, натрошена мозаечна структура и разпилян около тях боклук бе неприятната гледка, на която попаднаха преминаващите тази сутрин в Градската градина. Със сигурност вандалите не са били един или двама, тъй като всяко от кошчетата е с тегло 150 кг. Единичната им цена е 617 лв. без ДДС, което означава, че щетите от тази демонстрация на „сила“ са за близо 10 хил. лв. Които ще платим всички ние.


Кошчетата са изработени от високоякостен бетон с хомогенна мозаечна структура, армиран и фиброподсилен. Мозаечната структура е изградена от натурални мраморни или гранитни камъни с дефинирана големина, а повърхността е релефна и обработена със защитно покритие. То намалява отлагането на замърсявания и повишава още повече устойчивостта на кошчето към агресивните атмосферни условия.
Жалко е, че сред нас живеят индивиди, които демонстративно пренебрегват обществения интерес и ярко показват, че не обичат града си!

Информация и снимки: Фейсбук-страница община Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: