Трима общински съветници ще участват в комисията за избор на „Спортист на годината“ на Плевен

02.11.2021 11:08

 

Трима общински съветници ще участват в комисията за провеждане на класацията „Спортист на годината“ на Община Плевен за 2021 г., съобщават от местния парламент.

След гласуване Общинският съвет определи това да бъдат трима представители на Постоянната комисия по „Младежки дейности, спорт и туризъм“ – председателят й Йордан Грижов, Бойко Янчев – заместник – председател, и Бойко Тодоров – член на същата комисия.

Ежегодно всяка година през м. декември Община Плевен награждава изявени спортисти, треньори и перспективни състезатели в годишната класация „Спортист на годината“. Във връзка с провеждане й за 2021 г., със заповед на кмета ще бъде сформирана комисия, която има за задача да изработи регламента за връчването на наградите в отделните категории, както и да отчете получените резултати и определи носителите на отличията. Към настоящия момент не съществува нормативен акт, който да регламентира изрично състава на комисията. Обичайната практика досега е тя да се председателства от началника на отдел „Спорт“ към Община Плевен и с членове: двама служители на отдел „Спорт“, представители на Общински съвет – Плевен, експерт-представител на Министерството на младежта и спорта за Област Плевен, представител на Спортно училище „Георги Бенковски“ и двама журналисти.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: