Сдружение показва в албум етнографските и археологическите колекции на Общински исторически музей в Кнежа

02.11.2021 8:48
В Деня на народните будители Сдружение „Местна инициативна група – Кнежа” е дарила 200 исторически албуми с етнографски и археологически колекции на Общински исторически музей в Кнежа. Изданието е част от изпълнението на проект „Популяризиране на ефективността на подхода ВОМР чрез създаване на информационен сайт, исторически албум и провеждане на фермерски фестивал с цел запазване на сдружение Местна инициативна група – Кнежа като действащ субект.”, информират от Пресцентъра на Община Кнежа.
Албумът съдържа богат снимков материал на различни етнографски експонати от музея, а целта му е да бъде популяризирана историята, археологията и етнографията на нашия район. В тази връзка той ще бъде разпространен и в училищата и читалища на територията на Община Кнежа, като може да бъде използван за научни цели и за официални гости. Съвсем скоро ще бъде достъпен на новия информационен сайт за територията на МИГ-Кнежа.
„Благодаря на председателя на Сдружението Милена Горанова за предоставеното дарение! Дейностите, които МИГ-Кнежа провежда за популяризиране на местната ни идентичност, са наистина достойни за уважение!“,подчерта кметът Илийчо Лачовски
#тагове:

НАЙ-НОВИ: