Сдружение кани деца от Плевенско да участват в национален онлайн конкурс за рисунка

02.11.2021 11:04

Националното сдружение на сираците в България организира национален онлайн конкурс във връзка с празника на християнското семейство, който се отбелязва на 21 ноември. Това съобщи Слави Михайлов, председател на сдружението.

В рамките на националната инициатива „Погледни към детето“ се организира конкурс за рисунка на тема: „Християнското семейство, традиции и обичаи“.

„Убедени сме в това, че всяко дете преди да започне да рисува своята рисунка, ще коментира със своите родители, близки, учители и наставници по – темата за рисунката, която да направи през своя поглед. Така ще провокираме децата да се интересуват за празника на християнското семейство, за традициите, обичаите и важните неща в едно семейство. Ще уплътним свободното им време с полезни за тях неща, като това да рисуват и да размишляват по зададената тема“, добави Михайлов.

Рисунките може да се изпращат на email:[email protected] или на лично съобщение в страницата на Национално сдружение на сираците във фейсбук. Всички рисунки ще бъдат ще бъдат наградени с грамоти, а за най-красивите рисунки от 1-во до 3-то място ще има и предметни награди. В националния онлайн конкурс участие могат да вземат всички деца от училища и социални центрове в страната.

Творбите е необходимо да бъдат изпратени в срок не по-късно от 18.11.2021г.. До този момент пристигнаха първите рисунки от деца от СУ „Алеко Константинов“ град Луковит, Детски център „Таралежите“ град Варна.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: