Индустриален парк в Плевен и мост на Дунав при Никопол са сред приоритетите на „Продължаваме промяната“

02.11.2021 17:58

Изграждането на индустриален парк край Плевен и на мост над река Дунав при Никопол са сред регионалните приоритети на кандидатите за народни представители на „Продължаваме промяната“ за 15-ти МИР – Плевен. На пресконференция в Плевен днес бе представена листата от осем кандидати с водач Иван Христанов.

Като един от основните проблеми на страната днес той очерта демографският. За да бъде разрешен той, трябва да се работи по няколко основни национални проекта, подчерта Христанов.

На първо място той постави спирането на корупцията и източването на публични средства от държавата. „Ако искаме да върнем предприемачите в България или хората, които просто искат да работят тук, да спрем емигрантската вълна, трябва да спрем корупцията и теча на публичния ресурс“, подчерта Христанов.
Сред приоритетите на „Продължаваме промяната“ е и нормално функционираща здравна система с добре платени специалисти и приветливи болнични заведения.
Христанов бе категоричен, че за да може да работи бизнесът, той трябва да бъде облекчен от административната тежест, за което ще работят от избраните за депутати от политическия проект. Водачът на листата за 15-ти МИР-Плевен очерта и като приоритет достойният живот на възрастните хора, за много от които „ежедневието не е нормален живот, а оцеляване“.
От „Продължаваме промяната“ заявиха и своите регионални приоритети. На първо място поставиха утвърждаване на инфраструктурната свързаност на Плевен като това включва изграждане на мост над река Дунав при Никопол, както и на тунела при Шипка.

„Трябва да се ускори пътнико- и стокооборота на областта, което означава бързи връзки на запад към Враца и Видин, на изток към Черно море, на север през мостовете към Румъния и на юг през тунелите за Южна България. Трябва да заличим разделението между Северна и Южна България“, категоричен бе Христанов.
Като важен приоритет за Плевенския регион той подчерта възвръщане на традициите в производството на плодове и зеленчуци, на трайни насаждения като се осигурят възможности за напояване, обучаване на специалисти и изграждане на геотермални източници на топлина, които да захранват оранжерии.
Сред проектите за областта на „Продължаваме промяната“, е изграждането на индустриален парк в Плевен и ВЕЦ при Никопол с плаващи турбини на река Дунав.
Христанов акцентира и върху нуждата от повишаване на образователната и професионалната квалификация на населението в областта, за да може бъдещи инвеститори да намират тук нужната им работна ръка и да развиват бизнеса си.

От „Продължаваме промяната“ заявиха, че искат да върнат доверието на българите в политическата система и ще отстояват интересите на Плевен и областта.

„Продължаваме промяната“ са под номер 25 в интегралната бюлетина

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: