Един загинал, a 18-годишна e в тежко състояние при две катастрофи в Плевенско

01.11.2021 9:39

При катастрофа на третокласен път между селата Ясен и Крушовица е загинал40-годишен шофьор. Това информират от Пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Инцидентът е станал на 30 октомври. Около 06.30 часа лек автомобил „Фолксваген Голф“, собственост и управляван от 40-годишен жител на село Ъглен, се движил към областния град. На пътя се удря челно в преминаващ през платното за движение кон. Вследствие на настъпилото ПТП водачът на лекия автомобил и конят са загинали на място.

Местопроизшествието е посетено от разследващ полицай, прокурор при ОП – Плевен, експерт при базова научно-техническа лаборатория при ОДМВР – Плевен, автоексперт и служители на РСПБЗН – Плевен. Същия ден в 12 часа е задържан за срок до 24 часа собственика на домашното животно – 45-годишен жител на село Дисевица. Той като стопанин не е упражнил необходимия контрол и е допуснал животното да престоява на третокласния път. Образувано е досъдебно производство.

На 29 октомври 2021 година в 15.30 часа в полицията е получен сигнал за катастрофа с пострадали лица на път гр. Кнежа – гр.Искър. Местопроизшествието е посетено от служители на РУ – Кнежа. Установено е, че лек автомобил „Ауди А3“,  собственост и управляван от 18-годишна от град Козлодуй, е навлязъл в насрещното платно за движение. Там е ударил челно правилно движещ се лек автомобил „Мерцедес“, с водач 32-годишна от град Кнежа. В следствие на настъпилото ПТП по двата автомобила са настъпили значителни материални щети.

Съдействие на място е оказано от служители на РС ПБЗН – Кнежа. Двамата водачи са транспортирани от екип на ФСМП – Кнежа до ЦСМП – Плевен. Пострадала е 18-годишната шофьорка. Тя е настанена за лечение в клиника по коремна хирургия, с опасност за живота. Взета й е кръв за лабораторен анализ. Алкотестът на водача на „Мерцедес“-а е отрицателен.

Уведомен е прокурор при РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство. Продължава работа разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: