Да се вгледаме в националните ни и културни идеали е призивът по повод на празника на Данаил Раденцов от Възраждане!

01.11.2021 14:38

„Днес се вглеждаме в подвига на нашите народни будители. Историята пази техния пример, съхранен и до днес. Замисляли ли сме, че те са ни оставили тази земя, която са запазили с цената на всичко. Днешните времена приличат много на онези времена, в които ако не е имало будители, днес нямаше да я има и България. В днешния ден повече от всякога е необходимо да се съхраним и да продължим. Днес повече от всякога е нужно да се вгледаме в националните и културните ни идеали, за да преминем през трудностите и отново да се възродим като народ. Всеки от нас следва примера на народните будители и се надяваме, че ще успеем и ние да окажем приноса си. Честит празник!“, каза пред медията ни Данаил Раденцов – кандидат за народен представител от листата на Възраждане в 15 МИР Плевен.


Днес представители на Възраждане се включиха в градското честване на празника като поднесоха цветя на паметника на Иван Вазов. Денят продължава с присъствието им в центъра на града. До предизборната шатра на Възраждане всички плевенчани могат да получат подарък от възрожденци – учебник по „Родинознание“ за 1-4 клас, който е написан от Костадин Костадинов – председател на партията.


Учебникът е сред най-четените книги в България, като над 100 000 бройки са разпространени на хартия, а над 500 000 са изтеглянията от личния блог на автора. Критичен към съдържанието на съвременните учебници по история, д-р Костадинов написва своя труд, за да могат българските деца да учат историята такава, каквато е. Днес в българските учебници много от историческите факти са смекчени, пропуснати и дори изменени.


В учебника по Родинознание от 1-ви до 4-ти клас децата ще могат да прочетат, че ние, българите, сме дали писмеността на около 1/6 от територията на света; че България е държава на повече от 14 века, която е най-старата в Европа, и носи едно и също име от основаването си досега, че по време на турското робство българският народ е бил на прага на своето физическо и духовно оцеляване, а по времето на цар Симеон, и не само тогава, България е една от великите сили в Европа и една от най-могъщите страни в света. И още: ние, българите, сме създатели на една от 12-те цивилизации в човешката история, признато от един от най-добрите световни културолози – Арнолд Тойнби.
Учебникът се разпространява безплатно и днес всеки плевенчанин може да го получи от Възраждане, а ако не успеете да посетите предизборната шатра, може да го заявите на имейла, посочен на сайта на Възраждане – https://vazrazhdane.bg/novini.
Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: