Кандидатът за народен представител от 15 МИР Плевен от листата на коалиция „Патриотичен фронт“ Сашо Радоловски: Имаме програма за борба с корупцията на всички нива!

01.11.2021 10:00

Визитка

Име: Сашо Христов Радоловски
Партия: Целокупна България, град Плевен
Образование: Висше, електроинженер
Работа: Управлява бизнес в сферата на енергетиката и строителството – изграждане и поддържане на нови енергийни мощности, битово и промишлено електрооборудване и инсталации
Мотивация за включване в листата: Възможността за промяна към по-добро, разумно и отговорно национално управление и местно самоуправление. Почтеност без компромиси!
Сашо Радоловски е кандидат за народен представител от 15 МИР Плевен от листата на коалиция „Патриотичен фронт“, която включва НФСБ, БДС „Радикали“ и БНДС „Целокупна България“

 

– Поредна кампания за избор на парламент през тази година, но този път в условията на здравна, икономическа и енергийна криза. Какви са решенията, които предлагат партиите от Патриотичния фронт?
– Решенията са много ясни, но трябва да има политическа воля и категоричност при прилагането им. Първата и основна задача в критичната пандемична обстановка е осигуряването на здравето на гражданите без това да ограничава конституционните права на живот и работа на всеки българин. Второто решение е спешно осигуряване на нормални условия за развитие на бизнеса предвид нарастващите цени на електроенергията и енергоносителите. Третото решение е спешна съдебна реформа, осигуряваща премахване на политическите и корпоративни влияния в съдебната система, което ще осигури върховенството на закона и ще премахне задкулисното управление и държане на бизнеса в зависимост.
– Най-неотложните мерки в сферата на енергетиката?
– За да се ограничи неблагоприятното въздействие на постоянно нарастващите цени на електроенергията и върху бизнеса, и върху битовите потребители, е необходимо спешно да се спре износа на електроенергия от България. АЕЦ Козлодуй произвежда евтин ток, който би трябвало първо до осигури необходимата електроенергия за бизнеса и домакинствата в България и след това остатъкът да бъде изнасян извън границите на страната. Това не е невъзможно, има достатъчно варианти, които да осигурят изпълнението на тази мярка.
Предлагайки достатъчно електроенергия на ниска цена на борсата, АЕЦ Козлодуй ще може да осигури необходимото количество за бизнеса, който е на свободен пазар, като така няма да се стигне до увеличаване на цената на съответния продукт или услуга, предлагани от фирмите, както и ще намали изключително възможността да стигнат до фалит.
Смятаме, че е необходимо и временно да се премахне ДДС върху електроенергията и енергоносителите. Това също е една много ефективна мярка в тази ситуация.
Друга мярка е спешното осигуряване на достатъчно количество природен газ чрез диверсификация на доставките. Много хора в последните години се биеха в гърдите, че са постигнали нещо изключително в тази област, но, както виждаме, всичко е само на думи.
– Приоритетите на Вашата коалиция за Област Плевен?
– Нашата кауза е с почтеност, разум и законност да направим Област Плевен най-привлекателната за живот, работа и образование българска област!
Приоритетите в дейността ни са свързани с подкрепа на местния бизнес за създаване на нови работни места; превръщането на общинските дружества в ефективни, работещи и печеливши; привличането на дългосрочни, лоялни инвеститори; осъществяването на ефективен граждански контрол върху изразходването на обществени средства; осигуряването на ясна посока на развитие и видим растеж; промяна към по-добро, разумно и отговорно национално управление и местно самоуправление.
В Плевенска област има изключителни възможности за изграждане от частни инвеститори, това включва и домакинствата, на нови централи с различна мощност за производство на електроенергия от възобновяеми източници – слънце, вятър, вода.
Реални инвеститори проявяват интерес и към изграждането на електроцентрали на биогаз. В момента милиони тонове субстанция, която може да се използва за производство на електроенергия от такива централи, се похабява, а реализирането на такива проекти би донесло печалба на много земеделски производители и кооперации.
Коалицията ни има реална възможност да привлече и инвеститори в сферата на хранително-вкусовата промишленост, за да продължим добрите традиции в областта ни за производство и преработка на зеленчуци и плодове.
– Всички политици говорят в кампанията за борба с корупцията и корупционните практики. Какви са Вашите предложения, имате ли програма и начертани последователни стъпки?
– Имаме програма за борба с корупцията на всички нива. Нашите предложения са категорични – без компромис за всяка проява на корупция. Всеки, от най-ниското до най-висшето ниво в администрацията – изпълнителна и законодателна, да носи персонални последствия от решенията си, свързани с изпълнението на служебните ангажименти без времева давност. Аз самият имам горчив опит – и в личен, и в професионален аспект, с последствията от корупционни действия в държавната администрация.
Сроковете, в които се разглеждат подобни дела, са изключително дълги и много често без очаквания резултат за наказание на корумпирания държавен служител.
Освен това, в голяма част от случаите корумпираните представители на изпълнителната власт биват защитавани от представителите на съдебната власт. За да не бъдат допускани подобни ситуации в бъдеще са необходими спешни съдебни реформи, за които ние сме готови със своите предложения.
– Има ли общи цели, които могат да обединят партиите след изборите и какво трябва да промени евентуалното ново правителство?
– Разбира се, че има и това са целите, свързани с осигуряването на работа, сигурност и нормален начин на живот на всички граждани в България, модерно образование и успешна реализация на младите специалисти, подредена и уютна среда за отглеждане на деца, достоен живот на възрастните хора, достъпно и качествено здравно обслужване.
Никой не си прави илюзии, че тези цели могат да бъдат осъществени без да има категорична решителност за предприемане на необходимите действия, както от страна на изпълнителната власт, така и от страна на законодателната. Почтено и без компромиси!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: