Курсанти от ВВВУ се включиха в доброволното кръводаряване

29.10.2021 7:46

Кръводаряването е жест особено в настоящата извънредна епидемична обстановка в страната. Наблюдава се сериозен отлив от кръводарители. Това налага Районният център за трансфузионна хематология в Плевен да потърси нови възможности за привличане на кръводарители, за да се избегне затруднението при своевременното осигуряване на кръвни съставки за нуждаещите се пациенти не само в лечебните заведения от Плевенска област .


Д-р Нели Досева – Директор на РЦТХ –Плевен се обърна към личния състав на ВВВУ „Георги Бенковски“ за провеждане на акция по безвъзмездно кръводаряване. Според нея младите хора са качествени кръводарители и ако 1-2 пъти през годината дават кръв това няма да увреди здравословното им състояние.
Тази седмица , на призива се отзоваха инструкторите от Професионалния сержантски колеж , за някои от които това бе 8-9 –то кръводаряване : Десислава Янева, Ангелина Ганкова, Мирослав Лазаров, Петьо Зарков и Красимир Иванов.


От Кръвния център и командването на ВВВУ изразяват удовлетвореността си, че курсанти от първи курс , от почти всички специалности се включиха в кръводаряването , а те са : Димитър Чанев, Андриан Петров, Любомир Нешев, Красимир Благоев, Добрин Гердов, Самуил Георгиев, Мариян Георгиев, Ирина Илиева, Антонио Калоянов, Росен Михайлов Цветелин Тоновски. Второкурсниците дарили кръв са Ивайло Панев и Мартин Танкишев.


Членовете на екипа на Центъра даваха ценни препоръки на младите кръводарители за поведението им и начина на хранене след процедурата. Всички получиха и благодарствени пликове.
Д-р Досева се надява на дългосрочно сътрудничество с ВВВУ „Георги Бенковски“ , тъй като кръводаряването е жест в името на живота.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: