Кандидатът за народен представител от коалиция „БСП за България“ Стефан Бурджев за управлението, кризите и решенията

29.10.2021 10:16

Стефан Бурджев е роден на 14 юни 1986 г. Завършил е бакалавърска степен „Публична Администрация“, магистър по „Икономика“. Семеен е – с две деца. Работи в сферата на медиите и интернет комуникациите от 8 години, както и в семейната ферма с дейност, свързана със земеделие и животновъдство.
Член на БСП от 2009 година. Член на Националния съвет на БСП. Секретар на Изпълнителното бюро на БСП с ресор „Организационно направление“.
Народен представител от коалиция „БСП за България“ в 44-тото и 46-тото Народно събрание. Стефан Бурджев е кандидат за народен представител в 15 МИР – Плевен от листата на коалиция „БСП за България“. Можете да го подкрепите на изборите на 14 ноември като гласувате за него с №33 в интегралната бюлетина и преференция №102.

– Трети поредни избори за Парламент. Този път в условията на кризи: здравна, икономическа, социална?
– Позицията на БСП е да работим така, че никой да не бъде оставен сам в тежкото състояние, в което се намираме сега. В тези тежки кризи, които ни връхлетяха, като добавим и високите цени на ток, парно, храни, всяко българско семейство има тревоги и трябва да бъде подпомогнато. Но най-много грижи трябва да отделим на слабите, уязвимите, хората с увреждания, които не могат да се справят сами.
– Вашата позиция за ваксинацията и ковид-кризата?
– Ваксинирането е доброволен акт. Нека всеки, който желае, да го направи. Ваксината би помогнала да се ограничи разпространението на болестта и да спаси човешки живот. В същото време не трябва да бъдат ограничавани конституционните права на гражданите. Въвеждането от служебния кабинет на „зелен сертификат“ по този необмислен начин е неприемливо и неработещо.
Аз подкрепих кампанията за имунизация срещу COVID-19 и още преди няколко месеца използвах възможността за ваксинация чрез т.нар. „зелени коридори“, за да се ваксинирам. Считам, че това е разумният и отговорен избор.
– Какво трябва да се промени в управлението на България?
– Страх и пари. Това са двата принципа, по които работеше премиерът Борисов. Чрез тях можеше да получи временен успех, но след това идваше катастрофа. Хората очакват възстановяване на нормалността в управлението. След изборите, ако БСП поеме управлението на държавата, ще има едно нормализиране на процесите, стратегическо планиране, среда на равнопоставеност, както за бизнеса, така и за ползване на социалните услуги. Администрацията на всички нива ще работи без страх и натиск. Всеки кадърен и качествен човек има място в управлението. Нямат да има място за така наречените „калинки“, които са назначени политически, за да вземат заплати и да не правят нищо, поради липса на компетентности.
– Приоритетите на местно ниво?
За мен е важно Плевен и областта да са във фокуса на държавното управление. Не е тайна, че през последните години Плевен е изключително пренебрегван и унижаван регион. Проблемите на всеки един гражданин трябва да бъдат поставяни и решавани, да има план за развитие на всеки един регион. Искам да съм народен представител на едни себеуважаващи се, горди и живеещи в благополучие жители на Плевен и областта. В тази посока работих като народен представител и ще продължа да работя.
БСП предлага учредяването със закон на фонд „Устойчиво развитие на Северозапада“. Този фонд ще гарантира в бъдеще заличаването на дисбаланса в развитието на отделните региони в България. Ще бъде един фундамент, върху който да се градят и реализират последователни политики за Северозапада и за област Плевен.
Важни за Плевен неща според мен са и обновяването на спортната база в Плевен, гарантирането на средства от държавния бюджет за поддръжката на парк Кайлъка. За това трябва да работят всички народни представители от 15 МИР Плевен, независимо коя партия и коалиция представляват.
– Рестартът на АЕЦ Белене става все по-актуален в условията на енергийна криза и рязко вдигане на цените на тока за производствени и битови нужди?
– Естествено, за мен и моята партия основен приоритет е и остава построяване на АЕЦ Белене. Това е един структуроопределящ и стратегически обект за България, за Северозапада и за област Плевен. Неговата реализация ще доведе до много нови работни места за специалисти и ще даде силен тласък за развитие на региона във все по-трудната ситуация в социално и икономическо отношение за хората от Северозапада.
Както заяви и председателя на нашата партия – Корнелия Нинова, вече на всички е ясно, че единствената сигурна и евтина заместваща мощност на въглищните централи е ядрената енергия. Но се загуби ценно време, за което в момента плаща целият български народ. Затова ние от БСП призоваваме всички партии, които ще влязат в следващото Народно събрание, отсега да постигнем съгласие, че едно от първите неща, което ще направим, е да дадем ход на изграждане на нова ядрена мощност. Това е работещото и разумно решение.
– Най-важното за Вас като народен представител?
– Да имам последователни , ясни и важни за региона послания и да акцентирам доста по-рано за задаващите се проблеми и техните възможни решения.
– Коментарът ви за президентските избори?
– БСП, както и други партии, заяви своята категорична подкрепа за кандидат-президентската двойка Румен Радев – Илияна Йотова. В личността и действията на президента Радев виждам твърдата увереност и гаранция за смяна на модела на управление „Борисов“, защита на националната сигурност и националните приоритети на България в Европа и света, почтеност, последователност и доверие в президентската институция.


Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: