Дигитализираният почерк на Васил Левски дарен на Община Левски и СУ „Крум Попов“

29.10.2021 8:11

На 28.10.2021 г., преди началото на редовното заседание на общинския съвет, нашият съгражданин Илиян Йорданов, художник – дизайнер, дари на Община Левски и СУ „Крум Попов“ дигитализирания почерк на Васил Левски.


Почеркът е дигитализиран от калиграфа Стефан Пеев, с подкрепата на дирекция „Национална картова и платежна схема“, част от „Борика“ АД, по идея на Стоилка Арсова – Директор на дирекция „Национална картова и платежна схема“. Илиян Йорданов е автор на кожения калъф , върху който е изобразен ликът на Левски и като част от екипа прави това дарение.
„ Община Левски е първата община, която получава почерка. Дарявам го, защото град Левски е моят роден град, и защото градът с името на Апостола трябва да го има. Надявам се да го използвате само за хубави цели за да имаме памет“.- каза г-н Йорданов.


Кметът на Община Левски, Любка Александрова благодари за изключителния подарък в седмицата на народните будители на „Борика“ АД и на г-н Йорданов за това, че ни удостояват с възможността първи като община, носеща името на Апостола, да имаме неговия дигитализиран почерк. „Това е съвременния начин да пазим паметта, да я предоставим на всички духовни институции.”
Директорът на СУ „Крум Попов“ , Валентинка Дженева благодари от името на целия екип за скъпия подарък, който е чест и гордост за училището и всички, които го притежават, информират от Пресцентър на Община Левски.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: