Многобройно протестно шествие срещу „зеления“ сертификат се проведе днес в Плевен

28.10.2021 16:47

Многобройно протестно шествие се проведе днес в Плевен срещу въвеждането на „зеления“ сертификат. Собственици и служители на ресторанти, кафенета, фитнеси, казина се събраха пред театъра и след това потеглиха в шествие към Областна администрация. Те призоваха да се премахнат „дискриминационните“ според тях мерки, да има възможност и антителата да се признаят като вариант за издаване на „зелен“ сертификат, държавата да осигури помощ за ощетения бизнес.

До 90 на сто спаднаха приходите в заведенията в Плевен след като бе въведен зеленият сертификат, коментира Огнян Георгиев, областен координатор на Българската асоциация на заведенията и организатор на протеста. Той бе категоричен, че всички в този бизнес са изправени пред фалит.

Ние се борим за хляба си, изправени сме до стената, добави Георгиев. Според него антигенните тестове трябва наистина да са безплатни, а не „безплатни срещу 10 лв.“. Собствениците на две заведения в Плевен заявиха, че затварят, защото изпитват сериозни финансови затруднения, каза още той.

В момента сме в ситуация на пълен локдаун, но преди имахме помощ от държавата, а сега – не, каза Владислав Монов, управител на „Панорама мол“. По думите му магазините в мола работят на 100 процента, но заради ограниченията на ден посетителите са по 5 до 10 души.

Протести днес срещу „зеления“ сертификат имаше на много места в страната.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: