Найден Зеленогорски: Чрез машинното гласуване ще съумеем да проведем честни и обективни избори

27.10.2021 14:00

Чрез машинното гласуване ще съумеем да проведем честни и обективни избори. Това заяви днес в Плевен на пресконференция Найден Зеленогорски, водач на листата на Коалиция „Демократична България – Обединение“ за 15-ти МИР – Плевен. Заедно с него бяха още трима от кандидатите за депутати Лора Герасимова, Генади Гешев и Мартин Заимов.

„За България много тежък проблем е купеният и корпоративният вот“, подчерта той. И добави, че е необходимо постигане на висока избирателна активност.

Зеленогорски представи основните 10 приоритета на „Демократична България – Обединение“, които ще доведат до рестарт на правовия ред и радикална модернизация на държавата.

„За нас инвестициите в човека са най-важните. Това са инвестициите в образованието, културата, здравето му, а това може да стане в една нормална институционална среда със спазване на правилата и с върховенство на закона“, подчерта водачът на листата.

Сред приоритетите са укрепване на правовия ред и институциите като това означава конституционни промени и реформи в МВР. Зеленогорски бе категоричен, че бъдещото управление на България трябва да е без ГЕРБ и ДПС, „за да се ликвидират корупционните мрежи и задкулисното влияние в икономиката, правосъдието и медиите“.
Сред приоритетите на „Демократична България“ са лустрация и изчистване на службите, за да се осъществи радикална модернизация в управлението на страната, което да включва иновативна икономика, енергиен преход и зелено възстановяване след ковид кризата.

Зеленогорски акцентира и върху развитието на човешкия капитал чрез ударни инвестиции в ключови сектори, както и да се направи рестарт на регулаторите и контролните органи като се въведе конституционен стандарт при избора на членове на КЕВР, КЗК, КФН и други. Водачът на листата обърна внимание, че е необходима реформа в изборния процес като се въведе дистанционно гласуване – електронно и по пощата, както и избирателен район „Чужбина“.

Като приоритет е изведено и членството на страната в ЕС и НАТО. „Искаме те да са пълноценни и България да гарантира един средноевропейски стандарт на живот“, заяви Зеленогорски.

Мартин Заимов акцентира върху приоритетите на „Демократична България – Обединение“ за чиста околна среда и гарантиране независимостта на медиите от политически влияния и концентрация на собствеността.

За бъдещата на семейството и децата говори Лора Герасимова. Тя обърна внимание на стъпките, които трябва да се предприемат за подпомагане на семействата с деца и в същото време да се насърчава раждаемостта.

„Образованието трябва да е национален приоритет“, подчерта Генади Гешев. Той коментира какви реформи трябва да се направят в образователната система като преминаване в едносменен режим на обучение, разтоварване на административната тежест от учителите, въвеждане на истинско столово хранене, модернизация на спортните бази и други.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: