Кметът на Червен бряг откри първата трансгранична среща по „Еразъм“ на ДГ „Зора“

27.10.2021 10:50

Кметът на Община – Червен бряг откри първата трансгранична среща по образователен проект на ДГ „Зора” . Това е първият проект по програма Еразъм +, който екипът на ДГ „Зора” изпълнява в партньорство със свои колеги от Естония, Турция, Румъния, Италия и Гърция. Работната среща в България се провежда в периода от 25 до 27 октомври.


Като символичен домакин, градоначалникът приветства гостите и подчерта, че образованието е един от основните приоритети в общинската политика, така както беше заложено и в предизборната му програма.
„Вие всички работите с деца, затова съм убеден, че сте едни щастливи хора и с удоволствието приех поканата да дам началото на този международен форум” – каза д-р Цветан Костадинов.
С пожелание за ползотворна работа той връчи на чуждестранните участници в проекта символични подаръци, свързани с културно-историческото наследство по нашите земи и на Балканите.
Проектът, в който участва ДГ „Зора”, се нарича „ LittleSTEMists”, поясни директорът – Милена Петрова. Целта му е обмен на добри практики, които се реализират във всяка от страните чрез образователната система, за да се намерят оптималните варианти за въвеждане на STEM-обучението. Чрез този метод на преподаване децата участват в забавни СТЕМ-дейности като се учат да правят анализ и да взимат решения за определени проблеми в областта на науката, инженерството, информатиката и дори в изкуството, а най-вече – да изграждат важни за 21-ви век умения като решаване на проблеми, критично мислене, работа в екип и лидерство!
Това информират от Пресцентър на Община Червен бряг.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: